|
Recept na Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Recept na Selský zapečený květákový mozeček (z remosky) je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Selský zapečený květákový mozeček (z remosky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 - 800 g květáku - rozebraný na růžičky bez košťálu, sůl, čerstvě mletý pepř, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce sádla nebo oleje, 70 g cibule, 3 vejce, zhruba 2 vrchovaté lžíce strouhanky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Recept na Selský zapečený květákový mozeček (z remosky): Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme chvíli trochu zchladnout. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme ji, přidáme zhruba lžíci sádla nebo oleje a drobně nakrájenou cibulku, kterou orestujeme pouze do sklovita. Odstavíme. Květák buď na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme nebo nožem nadrobno nasekáme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, slaninu s cibulkou, celá vejce, strouhanku a vše smícháme. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení a rozložíme květákovou směs. Nádobu přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 - 40 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska peče jinak. Remosku mám menší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm. Podáváme s vařeným bramborem a kompotem nebo mrkvovým salátem.
Poznámka k receptu na Selský zapečený květákový mozeček (z remosky): Další mé recepty najdete tady http://www.merylas.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Selský zapečený květákový mozeček (z remosky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 21.10.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 700 - 800 g květáku - rozebraný na růžičky bez košťálu, sůl, čerstvě mletý pepř, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce sádla nebo oleje, 70 g cibule, 3 vejce, zhruba 2 vrchovaté lžíce strouhanky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na selský zapečený květákový mozeček (z remosky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Selský zapečený květákový mozeček (z remosky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|