|
Recept na Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou
Recept na Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g mletého vepřového masa 1 rohlík 300 ml tmavého piva „ležáku" 2 žluté a 2 červené papriky 2 vejce sůl, pepř sladká mletá paprika olej 1 větší cibule 200 ml 12 % smetany 1 balíček tvarůžků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou
Recept na Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou: Rohlík nakrájíme a namočíme do 250 ml piva. Olomoucké tvarůžky nahrubo nastrouháme. Papriky omyjeme, očistíme a tři z paprik pokrájíme na malé kostičky. Rohlík vymačkáme, přidáme do připraveného mletého masa s pokrájenými kostičkami paprik, vejci, nahrubo nastrouhanými tvarůžky, solí, pepřem a mletou červenou paprikou. Z této masové směsi vytvarujeme řízečky a opékáme je na rozehřátém oleji 10-12 minut z každé strany. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Zbylé papriky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli necháme zesklovatět ne oleji, přidáme kostičky paprik, osolíme, opepříme a opékáme cca 8 minut. Řízky vyjmeme z pánve, zbavíme papírový ubrouskem přebytečného tuku a udržujeme v teple. Vypečený tuk od řízků zředíme zbylým pivem, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Opečené kostičky paprik rozdělíme na talíře, poklademe sekanými řízky a podlijeme omáčkou. Zdobíme pažtikou nebo petrželkou.
Poznámka k receptu na Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou: Jana Pá: Zkus Jani, já jsem dala tvarůžky chvíli ztuhnout do lednice, pak jsem je strouhala, ale nasekej je klidně, pivo je jedno, jaké, pak napiš, jaké bylo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 11.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 600 g mletého vepřového masa 1 rohlík 300 ml tmavého piva „ležáku" 2 žluté a 2 červené papriky 2 vejce sůl, pepř sladká mletá paprika olej 1 větší cibule 200 ml 12 % smetany 1 balíček tvarůžků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaný řízek s tvarůžkama, červenou paprikou a pivní omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|