|
Recept na Sekaná s ředkvičkami
Recept na Sekaná s ředkvičkami je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná s ředkvičkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg mletého masa - napůl vepřové a hovězí, 2 vejce, 2 rohlíky, 15 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 4-5 str. česneku, 2 lžičky tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř Nádivka: Trochu oleje nebo kousek uzeného špeku, 1 svazek ředkviček, 1 cibule, 4 vejce, pepř, sůl nebo vegeta Směs k potírání: 3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky sladké papriky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná s ředkvičkami
Recept na Sekaná s ředkvičkami: Anglickou nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit. Na ní pak osmažíme nakrájenou cibuli a směs necháme vychladnout. Rohlíky natrháme na kousky a namočíme do trochy vody nebo mléka. V míse pak smícháme dohromady mleté maso, vychladlou směs anglické s cibulkou, vymačkané rohlíky, koření, rozdrcený česnek, vejce a dochutíme solí a pepřem. Necháme odležet. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky. Tuk necháme rozehřát a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme ředkvičky a asi 20 minut dusíme. Pak vmícháme vejce, umícháme smaženici a dochutíme. Směs na potírání si připravíme smícháním hořčice, piva, oleje a papriky. Maso jsem si rozdělila na 3 díly. Jeden díl jsem mokrýma rukama rozprostřela na fólii, na něj jsem dala vychladlou směs ředkviček s vejci a nahoru položila proužky sterilované kapie. Zamotala a dala na pekáč, kde jsem napřed nechala rozehřát trošku sádla. Druhý díl masa jsem zamotala jenom s kapií a třetí díl masa jsem nechala bez náplně. Pak jsem všechny tři rolády potřela směsí, trochu jsem podlila vodou a pekla asi 3/4 hodiny při 170°C. Maso jsem průběžně podlévala, polévala a potírala zbylou směsí.
Poznámka k receptu na Sekaná s ředkvičkami: Maso jsem umíchala podle receptu z časopisu Albert v kuchyni duben letošního roku a ředkvičky s vejci mi zbyly od snídaně. Roláda měla chuť i vůni, jako by byla plněna smaženými houbami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná s ředkvičkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iriska
- Datum vložení: 12.07.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 kg mletého masa - napůl vepřové a hovězí, 2 vejce, 2 rohlíky, 15 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 4-5 str. česneku, 2 lžičky tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř Nádivka: Trochu oleje nebo kousek uzeného špeku, 1 svazek ředkviček, 1 cibule, 4 vejce, pepř, sůl nebo vegeta Směs k potírání: 3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky sladké papriky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná s ředkvičkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná s ředkvičkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná s ředkvičkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|