|
Recept na Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Recept na Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí mleté maso – balíček cca 360 g, mleté maso MIX – balíček cca 560 g, klobása, 3 rohlíky, mléko, strouhanka, 8 vajec, petrželka, červená mletá sladká paprika, sůl, pepř, velká cibule, česnek, mletý římský kmín, kardamon, majoránka, olivový olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Recept na Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí: V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu vrchovatou lžíci a ještě trochu dobré mleté sladké papriky (používám maďarskou), rozklepneme 5 vajíček, přidáme zelenou petrželku, velkou na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek podle chuti – já použil 8 malých stroužků, čajovou lžičku římského kmínu, velkou špetku kardamonu, docela velkou hrst v dlaních rozemnuté sušené majoránky, vymačkané kostky rohlíků a strouhanku postupně podle potřeby. Na pořadí vcelku nezáleží. Celé to pořádně prohněteme. Trochu jsem se z rána nudil tak jsem si směs namíchal docela brzy. Z toho vyplynulo, že před pečením jsem to vlastně nechal v míse při pokojové teplotě odležet asi tři hodiny a myslím, že to mělo pozitivní vliv na chuť výtvoru. Mezi tím jsem si uvařil tři vejce na tvrdo. Později jsem ze směsi vytvaroval dvě šišky. Jednu jsem vyplnil vařenými vejci, druhou klobáskou, která se sama samotinká krčila v ledničce. Šišky jsem umístil v míse z varného skla, trochu podlil vodou a celé jsem to lehce pocoural olivovým olejem. Pekl jsem horkovzdušné troubě odkryté asi ¾ hodinky při 145° C, potom další cca ¾ hodiny při 180° C. Časy jsou samozřejmě orientační. Každý nejlíp ví jak mu peče trouba. Během druhého pečení jsem to asi dvakrát přelil výpekem. Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Poznámka k receptu na Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí: Na sekanou jsou desítky receptů. U tohoto jsem různě imrovizoval takže jsem si ho vlastně vymyslel. Pokud je tu někde stejný tak jsem si ho stejně vymyslel. Ze zavedených postupů jsem samozřejmě vycházel.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ivaan
- Datum vložení: 14.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Hovězí mleté maso – balíček cca 360 g, mleté maso MIX – balíček cca 560 g, klobása, 3 rohlíky, mléko, strouhanka, 8 vajec, petrželka, červená mletá sladká paprika, sůl, pepř, velká cibule, česnek, mletý římský kmín, kardamon, majoránka, olivový olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná po sedmitisíciosmistétřetí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|