|
Recept na Sejkory
Recept na Sejkory je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Sejkory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 větší brambory 2 vejce tvrdý sýr salám, párek, klobása (dle chuti a co dům dal) sůl, pepř, majoránka olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sejkory
Recept na Sejkory: Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Mezitím můžeme rozpálit pánev, nalít olej a nasypat polovinu strouhaných brambor. Obracečkou utlačíme do rovné placky. Osolíme, opepříme a rozdrtíme majoránku. Dle fanrazie a chuti můžeme přidat česnek nebo jiné koření. Zatímco se bude smažit jedna strana placky, nakrájíme si salám a nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do hnečku a rozkvekláme. Jakmile je jedna strana osmažená do zlatova, otočíme a na osmaženou stranu nalejeme vejce, posypeme salámem a nakonec sýrem. Zakryjeme pokličkou a necháme ještě chvíli smažit, když je sýr roztavený, je i spodní strana osmažená. Hotovou sejkoru přesuneme na talíř a hned se do ní pustíme, nejlepší je teplá :) A hlavně je to mooooc jednoduché a rychlé :)
Poznámka k receptu na Sejkory: Hrašuľka.Hrašuľka: Já si teď přečetla recept a mrkla na komentíky, reaguju na tebe: Já se ti vůbec ani trochu nedivím, že můj název, jako Slovenka, nebereš. Ale pochop, u nás jsem od malinka slyšela "halušky" a byly to teda bramboráky. No a vašim haluškám se u nás říká nočky, noky - podle velikosti), šišky - výhradně nasladko. Až prakticky v dospívání jsem zjistila, co jsou halušky jako takové, tedy vaše (mmch.skvělé a mňam). Jenže znáš to o zvyku a železný košili? Mám 2 sourozence a i jejich partneři už vzali tento název za svůj. Takže halušky = bramboráky. Bramborák, výraz pro bramborákové těsto ale na pekáč do trouby vcelku. Ať žijou krajové a rodinné názvy. Jedině rodiče táty a mamky, táta a mamka to měli jednoduchý, pocházeli z téže oblasti a tudíž tento výraz jim nedělal problém Tolik jazykovědný koutek. . Ale taky už dnes užívám výraz tak, aby bylo jasné i cizím, co myslím: bramborák a halušky s bryndzou třeba
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sejkory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitule J.
- Datum vložení: 12.03.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 2 větší brambory 2 vejce tvrdý sýr salám, párek, klobása (dle chuti a co dům dal) sůl, pepř, majoránka olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sejkory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sejkory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sejkory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|