|
Recept na Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Recept na Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového masa (plec, krkovice) 500 g kysaného zelí 2 větší cibule 1-2 kysané smetany červená paprika (podle chuti i pálivá) 1-2 stroužky česneku sůl bílé víno (mělo by být sladší, nejlépe typu tokaj) tuk (sádlo, olej).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Recept na Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. 1 cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a pozvolna dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, u abstinentů vodou. Maso by nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené. Na druhé polovině tuku osmažímě ve druhé nádobě zbylou cibulku, přidáme zelí, papriku a rovněž dusíme. Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se zakysanou smetanou (nebo šlehačkou). Poté přendáme do pekáčku (ideální je například železňák) a zapečeme v troubě, až se utvoří kůrčička. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí hustá, lehce spojená smetanovým sosem. Nabízíme proleželé s čerstvým chlebem (žádné kynuté české knedlíky!) a skleničkou bílého vína nebo piva.
Poznámka k receptu na Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička: Dajda: Je to přesně ten tvůj, dělala jsem ho podle tebe
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dajda
- Datum vložení: 04.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřového masa (plec, krkovice) 500 g kysaného zelí 2 větší cibule 1-2 kysané smetany červená paprika (podle chuti i pálivá) 1-2 stroužky česneku sůl bílé víno (mělo by být sladší, nejlépe typu tokaj) tuk (sádlo, olej)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|