|
Recept na Salsa verde z oblasti Piemonte
Recept na Salsa verde z oblasti Piemonte je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Salsa verde z oblasti Piemonte budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Velká hrst listové petržele, 2 plátky bílého (třeba toustového) chleba, 1 vejce vařené natvrdo, 1 stroužek česneku, lžíce kaparů, 3 ančovičky (sardelky), trošku červeného nebo bílého vinného octa nebo citronové šťávy, olivový olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Salsa verde z oblasti Piemonte
Recept na Salsa verde z oblasti Piemonte: Bílý chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostky a zvlhčíme octem - rozumně. Petrželku, kapary, česnek a ančovičky nadrobno nasekáme a v hmoždíři nebo pro urychlení mixérem rozmělníme dohromady s olejem, navlhčeným chlebem a vařeným vaječným žloutkem. Přimlouvám se za ten hmoždíř. Salsu verde můžeme připravit den předem a uchovat v chladničce, kde se dobře rozleží, ale podává se v POKOJOVÉ teplotě. Já už jsem nesolila, protože kapary i ančovičky jsou dost slané, ale vy si klidně přisolte mořskou solí dle chuti. Žádná z chutí nesmí příliš vyčnívat, výsledek musí být vyvážený. Salsa verde má mnoho variací. K tmavému masu se hodí ten červený vinný ocet, k rybám zase citronová šťáva. Vaječný bílek můžete nasekat a vmíchat na závěr, tvoří zajímavou mozaiku. Nebo můžete salsu verde naservírovat ve vydlabaných bílcích.
Poznámka k receptu na Salsa verde z oblasti Piemonte: Salsa verde je italská "zelená omáčka", vyrobená z bylinek a dalších dobrot, která výborně doplní jakékoliv (nejlépe vařené) maso. Její kolébkou je právě Piemonte, odtud se rozšířila a cestou nabrala několik možností variací, ostatně jako každý dobrý recept ;-) Zdroj: kamarádka :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Salsa verde z oblasti Piemonte, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 20.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: Velká hrst listové petržele, 2 plátky bílého (třeba toustového) chleba, 1 vejce vařené natvrdo, 1 stroužek česneku, lžíce kaparů, 3 ančovičky (sardelky), trošku červeného nebo bílého vinného octa nebo citronové šťávy, olivový olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na salsa verde z oblasti piemonte,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Salsa verde z oblasti Piemonte - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Salsa verde z oblasti Piemonte
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|