|
Recept na Rychlé ragú (vegetarianska verze)
Recept na Rychlé ragú (vegetarianska verze) je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Rychlé ragú (vegetarianska verze) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 -3 řapíkaté celery, 3-4 střední mrkve, 4-5 jarních cibulek, ½ čerstvé chilli papričky, 6 lžic olivového oleje, 4 lžíce balsamic octa, 4 stroužky česneku, čerstvé nebo sušené oregano, 1 konzerva sekaných rajčat, Quorn mleté maso (nebo sojový granulát, případně namleté tofu párky), těstoviny, sýr, čerstvá bazalka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rychlé ragú (vegetarianska verze)
Recept na Rychlé ragú (vegetarianska verze): Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očístíme, omyjeme a dame do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou zeleninu a osmahneme. Poté přidáme Quorn mleté maso (případně uvařené a vymačkané sojové maso nebo namleté párky) a promícháme. Po pár minutách zakápneme balsamic octem, přidáme nastrouhaný česnek, ochutíme oreganem a necháme chviličku provařit. Poté přidáme konzervu sekaných rajčat a stejné množství (1 konzervu) vody. Promícháme a necháme vařit. Mezitím dame vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Jakmile jsou těstoviny uvařené, odebereme zhruba ½ hrnku (125ml) vody z uvařených těstovin a zbyterk slijeme. Ragú dochutíme, je-li potřeba a přidáme těstoviny. Promícháme a přilijeme odebranou vodu z vařených těstovin. Díky škrobu ve vodě vše zahustí a ragú bude na těstovinách krásně držet. Poté přimícháme čerstvou natrhanou bazalku a podáváme sypané sýrem a čerstvými lístky bazalky.
Poznámka k receptu na Rychlé ragú (vegetarianska verze): Inspirovala jsem se pořadem 30 Minutes Meals od Jamie Olivera http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlé ragú (vegetarianska verze), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 06.10.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 2 -3 řapíkaté celery, 3-4 střední mrkve, 4-5 jarních cibulek, ½ čerstvé chilli papričky, 6 lžic olivového oleje, 4 lžíce balsamic octa, 4 stroužky česneku, čerstvé nebo sušené oregano, 1 konzerva sekaných rajčat, Quorn mleté maso (nebo sojový granulát, případně namleté tofu párky), těstoviny, sýr, čerstvá bazalka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlé ragú (vegetarianska verze),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlé ragú (vegetarianska verze) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlé ragú (vegetarianska verze)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|