|
Recept na Rybí polévka - vánoční
Recept na Rybí polévka - vánoční je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Rybí polévka - vánoční budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 kapří hlavy 2 menší filety ryby 1 mrkev, 1 petržel 1 malou cibulku ¼ celerové bulvy 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky muškátový oříšek čerstvě sekaná petrželová nať 2 starší rohlíky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí polévka - vánoční
Recept na Rybí polévka - vánoční: Do většího hrnce si dáme tři kapří hlavy, které předtím zbavíme žáber a velmi dobře propláchneme. Zalijeme 1,5 litrem vody, lehce osolíme, vložíme sáček směsi koření na vývar a necháme jednu hodinu táhnout. Poté scedíme a kapří hlavy již dále nepoužijeme. Tři starší rohlíky si nakrájíme na menší kostičky (krutony) a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme rozpuštěným máslem a lehce osolíme a opepříme. Takto připravený plech dáme do rozpálené trouby, kde tzv. sušíme lehce do zlatova a křupava. Po opečení přendáme do misky. Do hrnce si dáme rozpustit lžíci másla a přidáme nastrouhanou mrkev, celer, petržel, jemně nasekanou cibulku a lehce opečeme. Zaprášíme lžicí hladké mouky a opět lehce zarestujeme. Poté podlijeme rybím vývarem a necháme cca 20 minut zlehka provařit. V průběhu provařování si dáme na malou pánev oříšek másla a vložíme dva malé filety rybího masa (dle chuti), které předtím lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme, poté osušíme a nakrájíme na menší kousky, které poté vkládáme před servírováním do středu talíře. Na závěr polévku ozdobíme sekanou petrželovou natí, troškou strouhaného muškátového oříšku a jako přílohu podáváme upečené krutony z bílého pečiva.
Poznámka k receptu na Rybí polévka - vánoční: ... já jsem použil dva malé filety z tilápie :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí polévka - vánoční, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 21.02.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 kapří hlavy 2 menší filety ryby 1 mrkev, 1 petržel 1 malou cibulku ¼ celerové bulvy 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky muškátový oříšek čerstvě sekaná petrželová nať 2 starší rohlíky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí polévka - vánoční,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí polévka - vánoční - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí polévka - vánoční
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|