|
Recept na Rybí filety na smetanovém zelí
Recept na Rybí filety na smetanovém zelí je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Rybí filety na smetanovém zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g rybích filet 4 lžíce strouhanky 2 lžíce hladké mouky šťáva ze 2 citrónů sůl, nejlépe mořská, příp..koření na ryby kvalitní olej nebo přepuštěné máslo na pánev 600 g kysaného zelí 1 větší cibule 4 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky 200 g smetany ke šlehání 15 ml sladkého vermutu (např. Martini bianco) 2 lžíce pažitky (čerstvá nebo mražená) máslo na pánev 10 plátků slaniny na opečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí filety na smetanovém zelí
Recept na Rybí filety na smetanovém zelí: Smetanové zelí: Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme lisovaný česnek a zaprášíme moukou. Ze zelí důkladně! vymačkáme vodu, nakrájíme najemno a přidáme k cibuli. Chvíli orestujeme a potom podlijeme vodou. Asi za15 min.vydusíme vodu (–musíme občas promíchat), až je zelí měkké. Přidáme smetanu, chvíli prohřejeme, nakonec pažitku a úplně na závěr vmícháme vermut, na ten rozhodně nezapomeňte! Obalované filety ( po švédsku): Nachystáme dvě misky: 1) směs strouhanky,mouky a příp. koření na ryby (používám koření od Kotanyi), můžete přidat i trošku chilli koření. 2) šťáva z citrónů. Filety osolíme a celé protáhneme citrónovou šťávou a potom obalíme v sypké směsi. Rychle osmažíme z obou stran. Ryby takto obalené zůstanou krásně šťavnaté, dobře se takto dělají malé kousky na "domácí rybí prsty".
Poznámka k receptu na Rybí filety na smetanovém zelí: Inspirace: pořad TV Paprika Příloha: mohou být brambory, ale až ochutnáte smetanové zelí, tak přílohu už nebudete chtít:-). Zelí je dostatečně syté, chuťově jemné a k rybě se dobře hodí(kdo se bojí této kombinace, může rybu nahradit kuřecím...) http://www.kotanyi.com/cz/Produkty/Produkty/Ryby/(...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí filety na smetanovém zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 07.03.2011
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 800 g rybích filet 4 lžíce strouhanky 2 lžíce hladké mouky šťáva ze 2 citrónů sůl, nejlépe mořská, příp..koření na ryby kvalitní olej nebo přepuštěné máslo na pánev 600 g kysaného zelí 1 větší cibule 4 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky 200 g smetany ke šlehání 15 ml sladkého vermutu (např. Martini bianco) 2 lžíce pažitky (čerstvá nebo mražená) máslo na pánev 10 plátků slaniny na opečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí filety na smetanovém zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí filety na smetanovém zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí filety na smetanovém zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|