|
Recept na Rumunská sarma
Recept na Rumunská sarma je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Rumunská sarma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kysané zelné listy nebo čerstvé listy, ocet, voda a sůl. Masová náplň: 1 velká cibule, olej, 800 g mletého masa (mix hovězí a vepřové), pepř, sladká paprika, sůl, 150 g rýže, snítka kopru, 400 ml rajčatové šťávy (dala jsem plechovku loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty). Na podávání: bílý chléb, možno kysanou smetanu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rumunská sarma
Recept na Rumunská sarma: Pokud nemáme kysané listy, povaříme ty čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme k mletému masu, ochutíme paprikou, pepřem, solí a promícháme s propláchnutou rýží. Do zelných listů vložíme postupně válečky z masové směsi, zabalíme a utěsníme. Závitky naskládáme natěsno do kastrolu nebo pekáčku, položíme snítku kopru, podlijeme trochu vodou a rajčatovou šťávou a dusíme v troubě asi 45-60 minut při 150°C. Šťáva se nezahušťuje, může se doplnit kysanou smetanou a jí se s bílým pečivem. Druhý den ohřáté je to ještě lepší :-)
Poznámka k receptu na Rumunská sarma: Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena. Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rumunská sarma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 17.01.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Kysané zelné listy nebo čerstvé listy, ocet, voda a sůl. Masová náplň: 1 velká cibule, olej, 800 g mletého masa (mix hovězí a vepřové), pepř, sladká paprika, sůl, 150 g rýže, snítka kopru, 400 ml rajčatové šťávy (dala jsem plechovku loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty). Na podávání: bílý chléb, možno kysanou smetanu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rumunská sarma,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rumunská sarma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rumunská sarma
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|