|
Recept na Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou
Recept na Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
panenská svíčková, anglická slanina, kachní játra, mozzarella, olivový a slunečnicový olej, žlutá a červená paprika, koření barbecue s nízkým obsahem soli, majoránka, tymián, sůl, česnek, cibule, brambory, sádlo, koření americké brambory, česneková směs.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou
Recept na Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou: Panenku nakrájíme na 1,5cm plátky, okořeníme barbecue kořením, lisovaným česnekem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme minimálně na na 12 hodin do ledničky uležet. Kachní játru nakrájíme na větší kousky, hustě posypeme majoránkou a každý kousek zabalíme do anglické slaniny. "Naporcujeme" si papriky, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl, rozebereme a vše začneme střídavě navlékat na jehlu. V pekáči na rozpáleném slunečnicovém oleji dorůžova osmahneme cibuli na céčka, přidáme rozvonět česnek na plátky, vložíme špízy, zarestujeme, podlejeme horkým vývarem a 20-30 minut zapékáme při 200 stupních. Ve finále na špízy poklademe 1/2cm plátky mozzarelly, trošku osolíme, posypeme tymiánem a necháme v troubě roztéct. Česnekové brambory: středně velké brambory opláchneme, dáme na 10 minut povařit, zcedíme, podélně rozkrojíme, klademe na sádlem pomazaný plech, mázneme česnekovou směsí (rozetřeme česnek se solí, přidáme trošku vody, oleje a promícháme), pečeme půl až třičtvrtě hodiny při 200 stupních za občasného "máznutí" česnekovou směsí. Můžeme dochutit kořením americké brambory.
Poznámka k receptu na Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou: Zkousela jsem cesnekove brambory a nemeli chybu, jen je priste budu delat podle receptu a ne podle jednoho z uvedenych komentaru na 180'C 20min
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 19.08.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: panenská svíčková, anglická slanina, kachní játra, mozzarella, olivový a slunečnicový olej, žlutá a červená paprika, koření barbecue s nízkým obsahem soli, majoránka, tymián, sůl, česnek, cibule, brambory, sádlo, koření americké brambory, česneková směs
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|