|
Recept na Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem
Recept na Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího pupku 1 velká mrkev (nebo dvě střední) 6-8 plátků uzené prorostlé slaniny 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 snítka rozmarýnu 3 střední cibule, ¾ litru zeleninového vývaru sůl, pepř, hl. mouka, režná nit.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem
Recept na Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem: Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Poklademe plátky uzené slaniny a do 1/3 plátu položíme syrovou očištěnou mrkev samozřejmě vcelku. Společně zamotáme do tvaru rolády, pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Povrch hovězí rolády bohatě osolíme a opepříme a zprudka po celém obvodu opečeme v pánvi na trošce oleje. Orestovanou roládu přendáme do hrnce, na opečenou a nahrubo nakrájenou cibuli s najemno nasekaným čerstvým rozmarýnem a podlijeme zeleninovým (nesoleným) vývarem a to tak, aby roláda byla zalita do ¾ své výšky. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny. Je-li potřeba, dolijeme vývar (pokud již nemáme, můžeme použít vodu) a dále „táhneme“ pod pokličkou dokud maso není měkké. Maso vyjmeme, zbavíme ovázání režnou nití a opatrně nakrájíme na silnější plátky. Vývar rozmixujeme a doplníme na malé kousky nasekaným vejcem uvařeným natvrdo. Velmi lehce zahustíme troškou studeného másla smíchaného s hl. moukou a za pravidelného míchání 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je rýže.
Poznámka k receptu na Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem: Jůů,tak tomu říkám pastva pro očia pohlazení v žaludku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 06.04.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího pupku 1 velká mrkev (nebo dvě střední) 6-8 plátků uzené prorostlé slaniny 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 snítka rozmarýnu 3 střední cibule, ¾ litru zeleninového vývaru sůl, pepř, hl. mouka, režná nit
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rolovaný hovězí pupek s mrkvovým terčem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|