|
Recept na Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní
Recept na Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pangasius filety 4 ks, sůl, provensálské koření 1 lžička, rajčatový protlak 2 lžičky, citronová šťáva, anglická slanina 8 plátku (nebo jen 4, dle velikosti), mouka hladká 1/2 lžičky, máslo, voda na podlití ( lze použít i dobré bílé víno)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní
Recept na Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní: Filety si po délce lehce okrojíme do rovna, osolíme, pokapeme citron. šťávou, posypeme kořením (já přidala ještě trošku čerstvého tymiánu) a po délce pomažeme rajčatovým protlakem. Na vál (stůl) si poklademe plátky slaniny a na ně položíme přpravené filety. Pevně je svineme jako šneky (slanina je tedy částečně smotaná uvnitř rolky) a konce zajistíme párátky. V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj vložíme rolky a ze všech stran je opečeme. Poté je jemně podlijeme (2 lžíce tekutiny), na pár minut (asi 5 min.) přikryjeme poklicí a necháme dodělat. Hotové rolky vyjmeme a uložíme do tepla. Výpek v pánvi si poprášíme moukou a zlehka zarestujeme, pak podlijeme tekutinou, řádně promícháme a necháme chvíli provařit. Dle chuti šťávu dosolíme a případně dochutíme pár kapkami citron. šťávy. Rolky vrátíme do pánve a už jen prohřejeme. Nezapomeneme vyjmout párátka. Podáváme s vařenými, nebo jinak upravenými brambory.
Poznámka k receptu na Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní: Rolky jsem dělala dle naší chuti a když jsem prohlédla zdejší recepty, tak jsem tu takové nenašla (vím, že tu jsou i jiné). Proto je přidávám, jako nový recept. Maso zůstane díky zavinutí krásně šťavnaté a jemné. Moje děti (i my), si na něm báječně pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 19.11.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Pangasius filety 4 ks, sůl, provensálské koření 1 lžička, rajčatový protlak 2 lžičky, citronová šťáva, anglická slanina 8 plátku (nebo jen 4, dle velikosti), mouka hladká 1/2 lžičky, máslo, voda na podlití ( lze použít i dobré bílé víno).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rolky z pangasiuse s provensálskou vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|