|
Recept na Rizoto převážně červené
Recept na Rizoto převážně červené je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Rizoto převážně červené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
rýže (nejlépe Basmati, protože krásně voní, vhodná je ale také Paraboiled nebo tzv.Divoká rýže, popř. prostě použijte tu, kterou máte doma) mrkev (já jsem pouřila karotku, protože prostě miluju tu krásně nasládlou chuť, použijte ale jakoukoli) paprika (aby bylo do barvy, použila jsem samozřejmě lusk červený) cibule (kvůli nasládlosti jsem použila červenou, v rizotu je ale výborná i jarní cibulka) česnek sůl, pepř, drcený kmín kuřecí nudličky (já jsem použila naložené den předem, marináda se skládala z hrubé mořské soli, pepře, olivového oleje, tymiánu a rozmarýnu) pokud chcete rizoto více spojit, použijte 1 rozkrájené a oloupané rajče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto převážně červené
Recept na Rizoto převážně červené: Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev.Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím vývarem nebo půl na půl voda s vývarem, jenom voda ale taky jde) a necháme na velmi mírném plameni vařit. Několikrát znovu dolijeme vodou a promícháme. Když rýže změkne, můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Rizoto převážně červené: Italské rizoto bývá jakoby mazlavé, proto se voda dolívá několikrát. Rizoto je celkem fajn se sýrem, nejlepší je s parmazánem, některým ale chvilku trvá, než si na jeho chuť zvyknou, použít tedy můžete jakýkoli sýr na strouhání. (V Albertu prodávají bílý sýr v plastovém obalu s názvem Čerstvý sýr. Dá se skvěle drobit, vlastně drobení je skoro to jediné, co se s ním dá dělat, do tohoto rizota je výborný.) Pro oživení barvy můžete použít pár hrášků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto převážně červené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle množství surovin
- Datum vložení: 30.11.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: rýže (nejlépe Basmati, protože krásně voní, vhodná je ale také Paraboiled nebo tzv.Divoká rýže, popř. prostě použijte tu, kterou máte doma) mrkev (já jsem pouřila karotku, protože prostě miluju tu krásně nasládlou chuť, použijte ale jakoukoli) paprika (aby bylo do barvy, použila jsem samozřejmě lusk červený) cibule (kvůli nasládlosti jsem použila červenou, v rizotu je ale výborná i jarní cibulka) česnek sůl, pepř, drcený kmín kuřecí nudličky (já jsem použila naložené den předem, marináda se skládala z hrubé mořské soli, pepře, olivového oleje, tymiánu a rozmarýnu) pokud chcete rizoto více spojit, použijte 1 rozkrájené a oloupané rajče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto převážně červené,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto převážně červené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto převážně červené
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|