|
Recept na Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Recept na Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g ricotty (Gran Moravia) 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie (možná toho bylo víc než půl hrnku, ale na škodu to není =)) mix čerstvých bylinek (snítka čerstvého tymiánu, posekané listy z větší snítky rozmarýnu, tak 10 velkých listů bazalky, cca 2 polévkové lžíce posekané petrželové natě) 1 stroužek česneku, prolisovaný 1 vejce pepř, sůl 1/4 hrnku strouhaného parmezánu na dozdobení trocha másla na vymazání misek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Recept na Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami: Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9cm jsem si vymazala máslem. V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla směs hladká, přidala jsem vejce, pepř a jen špetku soli (možná ani není třeba, sýr je slaný dost). Směs jsem rozdělila do misek a nechala péct 25 minut. Poté jsem misky vytáhla a nechala soufflé na prkénku asi 15 minut klesnout a zchladnout. Soufflé jsem vyklopila na plech vyložený pečícím papírem, rozdělila na ně zbytek parmezánu a dopřála jim dalších 10minut v troubě.
Poznámka k receptu na Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami: Pokud se Vám při prvním pečení vrch, následně spodek soufflé přichytí, je dobré to spálené opatrně odříznout, soufflé se stejně na to odřezané nakonec překlopí a nebude to vidět =). Opožděně jsem si všimla, že něco podobného už tu je. Tudíž pokud bude požadováno smazání, tak recept zmizí. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/ricottov... Odkaz na stránky, odkud jsem recept převzala: http://www.deliciouseveryday.com/twice-baked-ricot...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 26.01.2015
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 300g ricotty (Gran Moravia) 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie (možná toho bylo víc než půl hrnku, ale na škodu to není =)) mix čerstvých bylinek (snítka čerstvého tymiánu, posekané listy z větší snítky rozmarýnu, tak 10 velkých listů bazalky, cca 2 polévkové lžíce posekané petrželové natě) 1 stroužek česneku, prolisovaný 1 vejce pepř, sůl 1/4 hrnku strouhaného parmezánu na dozdobení trocha másla na vymazání misek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|