|
Recept na ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY
Recept na ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto-250g poloh.mouky,1/2 PDP,4 vejce,250g pískov.cukru, 10 lžic vlažné vody,10lžic oleje .Dále potřebujeme piškoty, banány,marmeládu ,vařená černá káva. KRÉM-1 vanilkový pudink,necelý půl litr mléka,250g másla,2 lžíce moučka cukr POLEVA- 80g másla,80g moučka cukr,2 lžíce maizeny,2 lžíce mléka,2 lžíce kakaa -vše svaříme ve vodní lázni..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY
Recept na ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY: Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s PDP a lehce jí vmícháme do žloutkového základu .Nakonec vmícháme sníh z bílků (ze 4 ).Upečeme na vymazaném+vysypaném plechu. Po vychladnutí potřeme moučník lehce marmeládou (nejlépe višňovou či rybízovou).Na marmeládu poklademe piškoty,které předem namočíme v uvařené kávě..Na piškoty rozprostřeme pokrájené banány na kolečka.Zalijeme krémem a nakonec potřeme polevou.Necháme v lednici vychladit(pozor-čokolád.poleva neztuhne úplně!!) a pokrájíme na řezy. KRÉM-1 vanilkový pudink,necelý půl litr mléka,250g másla,2 lžíce moučka cukr.Pudink svaříme s mlékem,necháme vychladnout.Máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháme vychladlý pudink. POLEVA- 80g másla,80g moučka cukr,2 lžíce maizeny,2 lžíce mléka,2 lžíce kakaa-vše svaříme ve vodní lázni.
Poznámka k receptu na ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY: skvělý recept :) Jen ta poleva na mě byla příliš sladká a to jsem dala méně cukru než tuku. Příště zvolím normální čokoládu na vaření ;)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Handy (Hana Semanová)
- Datum vložení: 08.01.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto-250g poloh.mouky,1/2 PDP,4 vejce,250g pískov.cukru, 10 lžic vlažné vody,10lžic oleje .Dále potřebujeme piškoty, banány,marmeládu ,vařená černá káva. KRÉM-1 vanilkový pudink,necelý půl litr mléka,250g másla,2 lžíce moučka cukr POLEVA- 80g másla,80g moučka cukr,2 lžíce maizeny,2 lžíce mléka,2 lžíce kakaa -vše svaříme ve vodní lázni.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řezy pro mlsnÉ jazÝČky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď ŘEZY PRO MLSNÉ JAZÝČKY
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|