RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rajská omáčka"zeleninová"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rajská omáčka"zeleninová", recepty Rajská omáčka"zeleninová", Rajská, omáčka"zeleninová"


Recept na Rajská omáčka"zeleninová"

Recept na Rajská omáčka"zeleninová" je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Rajská omáčka"zeleninová" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 velkých rajčat, 2 velké cibule, 1 velká mrkev, 1-2 malé pálivé papričky, 1 menší paprika, 5 cm dlouhá celá skořice, 4 hřebíčky, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dl rajčatové šťávy, 1 dl vody, 1 pl oleje, 1 pl hladké mouky, trošku soli a cukru na dochucení.

Rajská omáčka
Zvětšit obrázek

Recept na Rajská omáčka"zeleninová"

Recept na Rajská omáčka"zeleninová":
Papriky zbavíme jadřinců, důkladně opláchneme a nařežeme na větší kusy. Opláchnutá rajčata i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Mrkev očistíme a nakrájíme také na větší kusy, cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na čtvrtiny a do jedné z nich napícháme hřebíček. Vše dáme do většího hrnce, přidáme celou skořici, kostku bujonu, rajčatovou šťávu a vodu a od doby varu pod pokličkou na mírném plameni vaříme do změknutí mrkve, asi tak 25minut (já jsem vařila v papiňáku 10 minut). Pak z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Připravíme si cezák s jemným sítem a ještě vše lžící propasírujeme-tím se zbavíme zrníček a slupek z rajčat. V kastrolu nebo hlubším hrnci si rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, uděláme světlejší jíšku, na kterou opatrně vléváme propasírovanou směs. Pokud se nám bude zdát dost hustá, můžeme přilít trochu vody nebo rajčátkové šťávy. Za občasného promíchávání na mírném plameni provařujeme 10 minut, raději přikryté pokličkou, omáčka ráda vyprskává z hrnce ven. Pak dle své chuti dochutíme a můžeme podávat k plněným paprikám, masovým kuličkám, s vařeným masem, nebo k sekané.

Poznámka k receptu na Rajská omáčka"zeleninová":
Pokud je málo stravníků, můžete odebrat do krabičky, zamrazit a později udělat třeba rajskou polévku. Už jsme “přelečovaní“:-) Potřebovala jsem se zbavit zeleniny z ledničky, hledala jsem rajskou omáčku, ale vždy jsem narazila na protlak, tak snad nebude vadit, když tady přidám další, celkem povedenou verzi rajdy - majdy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajská omáčka"zeleninová", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 30.10.2011
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: 6 velkých rajčat, 2 velké cibule, 1 velká mrkev, 1-2 malé pálivé papričky, 1 menší paprika, 5 cm dlouhá celá skořice, 4 hřebíčky, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dl rajčatové šťávy, 1 dl vody, 1 pl oleje, 1 pl hladké mouky, trošku soli a cukru na dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajská omáčka"zeleninová", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajská omáčka"zeleninová" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajská omáčka"zeleninová"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist