|
Recept na Rajská omáčka
Recept na Rajská omáčka je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Rajská omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2kg hovězího masa, hladká mouka, olej, bobkový list, nové koření, hřebíček, citrónová kůra, rajský protlak, cukr, sůl, citrónová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rajská omáčka
Recept na Rajská omáčka: Nejdříve si dopředu uvaříme v papíňáku hovězí maso s novým kořením a bobkovým listem. Na sporáku (el. sporák č. 4) si do hrnce nalijeme trochu oleje a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Když je jíška zlatavá, tak jí zalijeme asi 0,5-1l převařené vody, osolíme a přidáme asi 5-6lístečků bobkového listu, asi 10 kuliček nového koření, 15-20ks hřebíčku a citr. kůru. Vše povaříme asi 5-10minut (koření musí být krásně cítit!). Potom jíšku zcedíme a do té zcezené jíšky přilijeme hovězí vývar, necháme chvilku povařit a přidáme 1velký a 1 malý rajčatový protlak (klidně můžou být oba velké) a důkladně vše promícháme. Zase chvilku povaříme a zahustíme jíškou KNORR (obě - tmavá i světlá). Když se přeci jen udělají v omáčce z jíšky hrudky, tak ji ponorným mixérem rozmixujeme (je potom krásně hladká). Dochutíme cukrem, solí a citr. šťávou.
Poznámka k receptu na Rajská omáčka: Podáváme s tím, co má kdo rád (my nejradši kolínka).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajská omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jitule (Jitka)
- Datum vložení: 20.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 1/2kg hovězího masa, hladká mouka, olej, bobkový list, nové koření, hřebíček, citrónová kůra, rajský protlak, cukr, sůl, citrónová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajská omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajská omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajská omáčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|