|
Recept na Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)
Recept na Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie) je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mletého masa mix olej,1 mrkev,100g celeru 1 cibule,4 stroužky česneku 1 lžíce rajčatového protlaku 3 bobkové listy,5 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření,1 větvička rozmarýnu(nemusí být,nebo krapet sušeného) hovězí vývar,sůl 100g mraženého hrášku 50g steril.kukuřice 500g vařených brambor 150ml smetany na šlehání 100g másla,2 žloutky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)
Recept na Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie): Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji.Cibuli nakrájíme nadrobno,česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině.Vše dobře orestujeme.Pak přidáme mleté maso a dále restujeme.Přidáme rajčatový protlak a promícháme.Osolíme,přidáme v plátýnku zabalené divoké koření/já měla v sáčku od Vitany koření na svíčkovou)a čerstvý rozmarýn.Dle potřeby podléváme vývarem a vaříme do měkka.Zhruba asi 30-45 min.K uvařenému masu přidáme hrášek s kukuřicí(pokud nemáte,nemusíte,já také neměla a nedala)a promícháte. Mezi tím si uvaříte oloupané brambory na kaši.K ještě teplým propasírovaným bramborám přilijeme smetanu a žloutky.Osolíme a vše dobře prošleháme.Kaše nesmí být moc řídká.Pak si naplníme cukrářský sáček touto kaší. Z mletého,uvařeného masa vyndáme sáček s kořením a rozmarýn(pokud je tam čerstvá větvička).Ragú rozprostřeme do zapékací misky a pokryjeme povrch bramborovou kaší,kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku.Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem do zlatova na 250 st.asi 20-25 min.Pokud nemáte v troubě gril,jako já,tak to v té troubě jenom upečete.
Poznámka k receptu na Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie): Tento recept mě zaujal v letáku z Lidlu,jak tam ti dva pánové vaří.Tak jsem vyzkoušela a je to moc dobré.Pokud máte zapékací misky menší,třeba na jednu porci,tak můžete každou porci zapékat zvlášť a rovnou tak i servírovat přímo z těch misek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
- Datum vložení: 15.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g mletého masa mix olej,1 mrkev,100g celeru 1 cibule,4 stroužky česneku 1 lžíce rajčatového protlaku 3 bobkové listy,5 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření,1 větvička rozmarýnu(nemusí být,nebo krapet sušeného) hovězí vývar,sůl 100g mraženého hrášku 50g steril.kukuřice 500g vařených brambor 150ml smetany na šlehání 100g másla,2 žloutky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|