|
Recept na Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu
Recept na Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kližky (nebo jiného masa, lze použít zadní hovězí, ale i vepřové či drůbeží nebo králičí), Na marinádu: po špetce římského kmínu, sladké papriky, oregana, tymiánu, bílého pepře, 1 chilli paprička-podrcená, 1PL celozrnné hořčice, olivový olej – aby vznikla kašička Dále – 1 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g sušených brusinek (lze i ve vl.šťávě nebo kompot), 200 ml husté krémovité smetany, 2 dcl červeného vína, cca 750 ml hovězího vývaru (lze nahradit bujonem, masoxem), 2 lístky bazalky, 6 lístků máty a 6 lístků meduňky, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu
Recept na Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu: Maso nakrájíme na kousky, na marinádu smícháme ingredience a maso v ní obalíme, necháme odležet, čím déle tím lépe. Aspoň ale hodinu. Cibuli i česnek rozkrájíme nadrobno a necháme rozvonět na oleji – ne osmahnout, jen provonět. Vhodíme maso a rychle orestujeme, pak podlijeme vývarem jen do výše masa a pomalinku dusíme téměř do měkka podle druhu masa – u kližky to bylo cca 45 min. Mezitím do zbytku vývaru vložíme bylinky a brusinky a necháme cca 10 min. odležet, pak je přidáme k masu a dodusíme úplně do měkka ( u kližky dalších 15 min.). Přidáme víno a smetanu. Maso vyndáme a omáčku rozmixujeme do hladka. Pak vložíme zpět maso, prohřejeme při vypnutém sporáku. Po odležení je druhý den ještě lepší. Příloha – originál byla rýže, u nás se milujou kolínka
Poznámka k receptu na Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu: Tohle bylo nejlepší ragů co jsem jedla, v Třebíči Na Zátiší. Kuchř mi něco prozradil, zbytek řekl, že určitě poznám, každopádně to chybku nemělo a i to moje zmizlo velice rychle.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 06.10.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg kližky (nebo jiného masa, lze použít zadní hovězí, ale i vepřové či drůbeží nebo králičí), Na marinádu: po špetce římského kmínu, sladké papriky, oregana, tymiánu, bílého pepře, 1 chilli paprička-podrcená, 1PL celozrnné hořčice, olivový olej – aby vznikla kašička Dále – 1 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g sušených brusinek (lze i ve vl.šťávě nebo kompot), 200 ml husté krémovité smetany, 2 dcl červeného vína, cca 750 ml hovězího vývaru (lze nahradit bujonem, masoxem), 2 lístky bazalky, 6 lístků máty a 6 lístků meduňky, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ragů s brusinkami v mátovo meduňkovémzábalu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|