RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Punčový řez od Iduun

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Punčový řez od Iduun, recepty Punčový řez od Iduun, Punčový, řez, od, Iduun


Recept na Punčový řez od Iduun

Recept na Punčový řez od Iduun je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - Řezy. K přípravě Punčový řez od Iduun budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
NA PIŠKOTY: 10vajec, 200g cukr krupice, 200g pohrubá mouka potravinářská barva červená nebo žlutá Sklenici marmelády NA ROZVAR: 200 ml vody, 300 cukr krupice, punčové aroma, trocha citronky NA POLEVU: 300g cukru moučka, 3 lžíce vařícího mléka, 2 lžíce citronové šťávy.

Punčový řez od Iduun
Zvětšit obrázek

Recept na Punčový řez od Iduun

Recept na Punčový řez od Iduun:
Piškoty budou dva, takže si suroviny rozdělíme na půl : 5 vajec, 100g cukru a 100g mouky. Vejce a cukr dáme do úzké a vysoké nádoby a umixujeme do bílé pěny (trvá to cca 10 min). Pak lehce vmícháme mouku. Vylejeme na plech, kam jsme předtím dali pečící papír a upečeme. Druhý plát piškotu uděláme stejně jako první, jen do těsta přidáme barvivo - já používám klasické práškové. První (bílý) plát rozkrojíme podélně, vzniknou mám dva pláty. Jeden namažeme marmeládou a dáme na něj červený plát, ten silně poléváme rozvarem, pak namažeme marmeládou a přiklopíme druhým bílým plátem. Zatížíme na cca 2 - 3 hodiny. Pak na něj dáme cukrovou polevu. Rozvar: vodu přivedeme k varu a necháme v ní rozpustit cukr, přidáme trošku citronky, nebo citronobé šťávy. Nakonec přidáme punčové aroma nebo tresť ( klidně můžem dát i trochu rumu, ale opatrně na něj). Poleva: Do vařícího mléka přidáme cukr moučku a citronovou šťávu. Metličkou mícháme, dokud poleva nezhoustne, musí být hladká a lesklá. Malou část polevy si odleje do mističky, přidáme do ní červené barvivo a smícháme. Bílou polevou polejeme celý moučník a červenou polevou vytvoříme v té bílé vzory, reliéfy, obrázky, kdo jak chce.

Poznámka k receptu na Punčový řez od Iduun:
Doporučuji nakrájet na kousky ještě předtím než zaschne poleva. Po zaschnutí se poleva krájí hůř - pokud nemáte opravdu ostrý nůž tak drobně praská. Nenechte se odradit postupem, možná pro někoho vypadá složitě, ale ve skutečnosti je to lehké a moc chutné :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Punčový řez od Iduun, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hodně!
  • Datum vložení: 04.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Řezy
  • Suroviny: NA PIŠKOTY: 10vajec, 200g cukr krupice, 200g pohrubá mouka potravinářská barva červená nebo žlutá Sklenici marmelády NA ROZVAR: 200 ml vody, 300 cukr krupice, punčové aroma, trocha citronky NA POLEVU: 300g cukru moučka, 3 lžíce vařícího mléka, 2 lžíce citronové šťávy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na punčový řez od iduun, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Punčový řez od Iduun - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Punčový řez od Iduun

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist