|
Recept na Pstruh po florentinsku
Recept na Pstruh po florentinsku je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pstruh po florentinsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g listového špenátu 100 g anglické slaniny 1 větší cibule 3 stroužky česneku 2 pstruzi hladká mouka na obalení sůl, pepř máslo bílé víno 100 g zakysané smetany citronová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pstruh po florentinsku
Recept na Pstruh po florentinsku: Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2 - 3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy. Řádně očištěné pstruhy, pokapané citronovou šťávou, necháme 10 minut odpočívat, poté je osušíme, osolíme, použila jsem i zbytek koření na ryby, obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpuštěným máslem pečeme 3 - 5 minut z každé strany. Opečené pstruhy dáme vedle sebe do zapékací mísy na špenátovou směs a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů 25 minut. Během procesu v troubě si připravíme zapékací omáčku. Vypečenou šťávu z ryb v pánvi zastříkneme bílým vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu. Těsně před dopečením nalijeme omáčku na pstruhy a ještě pár minutek zapékáme. Příloha - máslové brambory s vůní libečku
Poznámka k receptu na Pstruh po florentinsku: Zdroj neuvádím, neb jej nevím... Šmejdila jsem na všech možných webkách o rybách a vždy narazila na pár zajímavých receptíků a vytiskla si je. Pokud se mi podaří najít, doplním.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pstruh po florentinsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zuzka - Cobra (Zuzana)
- Datum vložení: 07.10.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 400 g listového špenátu 100 g anglické slaniny 1 větší cibule 3 stroužky česneku 2 pstruzi hladká mouka na obalení sůl, pepř máslo bílé víno 100 g zakysané smetany citronová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pstruh po florentinsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pstruh po florentinsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pstruh po florentinsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|