RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší", recepty "Pštrosí steak s dýňovou kaší", "Pštrosí, steak, dýňovou, kaší"


Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší"

Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší" je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě "Pštrosí steak s dýňovou kaší" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Pštrosí steak: 2 kusy pštrosího masa z horního stehna; každý cca 200g (viz tipy a triky) 2 lžíce kvalitního olivového oleje 4 lžičky otrhaných lístků tymiánu mořská sůl v mlýnku barevný pepř v mlýnku Dýňová kaše: 1 malá muškátová dýně 2 lžíce štýrského dýňového oleje 6 větviček tymiánu 3 větvičky rozmarýnu 1 lžíce smetany ke šlehání 1 lžíce másla.


Zvětšit obrázek

Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší"

Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší":
Pštrosí maso očistěte od případných blanek (většinou to ale není třeba) a připravte si dvě pěkné porce masa o výšce 3 centimetry. Lehce je naklepejte zaťatou pěstí a vmasírujte do nich 2 lžíce olivového oleje. Přisypte 4 lžičky lístků tymiánu a pořádně v nich steaky obalte. Uzavřete do vhodné nádoby (výborná je vakuová miska) a nechte odležet minimálně přes noc, lépe však až 3 dny. Před tím, než dáte maso na pánev, vyndejte ho alespoň na 2 hodiny z lednice, aby nebylo úplně chladné. Mezitím si připravte kaši. Rozehřejte si troubu na 200°C. Dýni podélně rozkrojte, oloupejte a lžící vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na stejnoměrné, asi tak centimetrové kousky a vsypte do zapékací nádoby vyložené papírem na pečení. Pokapejte 2 lžícemi dýňového oleje a pořádně promíchejte, až se všechny kousky rovnoměrně zabarví. Přidejte snítky čerstvých bylinek a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 40 minut, až dýně krásně změkne. Vyjměte bylinky (jen tuhé stonky, lístky, které opadaly, ponechte) a rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši. Přidejte 1 lžíci smetany, zjemněte 1 lžící másla, osolte podle chuti a udržujte v teple (přikryjte alobalem a vložte do chladnoucí trouby). Konečně přišla chvíle na steak. Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem pořádně rozpalte na silném plameni. Aniž byste přidávali olej (na steaku je ho dost z naložení) vložte do ní maso a opékejte 4 a ½ minuty z každé strany (viz tipy a triky). Steak vyndejte z pánve, přesuňte na prkénko a osolte čerstvě mletou mořskou solí, stejně jako čerstvě mletým pepřem. Nechte odležet alespoň pět minut a poté zešikma prokrojte, aby byl vidět růžový střed steaku. V troubě (může být i mikrovlnné) si nahřejte talíř, do středu naservírujte kaši a na ni položte kusy pštrosího masa. Vše ještě dozdobte troškou dýňového oleje a posypte několika lístky tymiánu. Podávejte se skleničkou silného červeného vína a nezapomeňte na steakový nůž.

Poznámka k receptu na "Pštrosí steak s dýňovou kaší":
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pstrosi-steak-s-d...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Pštrosí steak s dýňovou kaší", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 24.06.2013
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Pštrosí steak: 2 kusy pštrosího masa z horního stehna; každý cca 200g (viz tipy a triky) 2 lžíce kvalitního olivového oleje 4 lžičky otrhaných lístků tymiánu mořská sůl v mlýnku barevný pepř v mlýnku Dýňová kaše: 1 malá muškátová dýně 2 lžíce štýrského dýňového oleje 6 větviček tymiánu 3 větvičky rozmarýnu 1 lžíce smetany ke šlehání 1 lžíce másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "pštrosí steak s dýňovou kaší", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Pštrosí steak s dýňovou kaší" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Pštrosí steak s dýňovou kaší"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist