|
Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší"
Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší" je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě "Pštrosí steak s dýňovou kaší" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pštrosí steak: 2 kusy pštrosího masa z horního stehna; každý cca 200g (viz tipy a triky) 2 lžíce kvalitního olivového oleje 4 lžičky otrhaných lístků tymiánu mořská sůl v mlýnku barevný pepř v mlýnku Dýňová kaše: 1 malá muškátová dýně 2 lžíce štýrského dýňového oleje 6 větviček tymiánu 3 větvičky rozmarýnu 1 lžíce smetany ke šlehání 1 lžíce másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší"
Recept na "Pštrosí steak s dýňovou kaší": Pštrosí maso očistěte od případných blanek (většinou to ale není třeba) a připravte si dvě pěkné porce masa o výšce 3 centimetry. Lehce je naklepejte zaťatou pěstí a vmasírujte do nich 2 lžíce olivového oleje. Přisypte 4 lžičky lístků tymiánu a pořádně v nich steaky obalte. Uzavřete do vhodné nádoby (výborná je vakuová miska) a nechte odležet minimálně přes noc, lépe však až 3 dny. Před tím, než dáte maso na pánev, vyndejte ho alespoň na 2 hodiny z lednice, aby nebylo úplně chladné. Mezitím si připravte kaši. Rozehřejte si troubu na 200°C. Dýni podélně rozkrojte, oloupejte a lžící vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na stejnoměrné, asi tak centimetrové kousky a vsypte do zapékací nádoby vyložené papírem na pečení. Pokapejte 2 lžícemi dýňového oleje a pořádně promíchejte, až se všechny kousky rovnoměrně zabarví. Přidejte snítky čerstvých bylinek a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 40 minut, až dýně krásně změkne. Vyjměte bylinky (jen tuhé stonky, lístky, které opadaly, ponechte) a rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši. Přidejte 1 lžíci smetany, zjemněte 1 lžící másla, osolte podle chuti a udržujte v teple (přikryjte alobalem a vložte do chladnoucí trouby). Konečně přišla chvíle na steak. Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem pořádně rozpalte na silném plameni. Aniž byste přidávali olej (na steaku je ho dost z naložení) vložte do ní maso a opékejte 4 a ½ minuty z každé strany (viz tipy a triky). Steak vyndejte z pánve, přesuňte na prkénko a osolte čerstvě mletou mořskou solí, stejně jako čerstvě mletým pepřem. Nechte odležet alespoň pět minut a poté zešikma prokrojte, aby byl vidět růžový střed steaku. V troubě (může být i mikrovlnné) si nahřejte talíř, do středu naservírujte kaši a na ni položte kusy pštrosího masa. Vše ještě dozdobte troškou dýňového oleje a posypte několika lístky tymiánu. Podávejte se skleničkou silného červeného vína a nezapomeňte na steakový nůž.
Poznámka k receptu na "Pštrosí steak s dýňovou kaší": Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pstrosi-steak-s-d...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Pštrosí steak s dýňovou kaší", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 24.06.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Pštrosí steak: 2 kusy pštrosího masa z horního stehna; každý cca 200g (viz tipy a triky) 2 lžíce kvalitního olivového oleje 4 lžičky otrhaných lístků tymiánu mořská sůl v mlýnku barevný pepř v mlýnku Dýňová kaše: 1 malá muškátová dýně 2 lžíce štýrského dýňového oleje 6 větviček tymiánu 3 větvičky rozmarýnu 1 lžíce smetany ke šlehání 1 lžíce másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "pštrosí steak s dýňovou kaší",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Pštrosí steak s dýňovou kaší" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Pštrosí steak s dýňovou kaší"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|