|
Recept na Prvomájové provensálské kuře
Recept na Prvomájové provensálské kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Prvomájové provensálské kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Celé kuře na menší kusy(mám 4 stehna, každé na 2 části), 1 větší cibule, 2 sroužky česneku, 100 g drůbežího salámu se sýrem, celé balení(250 g)cherri rajčátek, 100 ml 30% smetany, kuřecí vývar, provensálské bylinky, sojová omáčka, pepř, petrželka, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prvomájové provensálské kuře
Recept na Prvomájové provensálské kuře: Kuře, nebo část kuřete naporcujeme na menší kusy, omyjeme a vyušíme je, pak osolíme a opepříme. Na pánev dáme sádlo a na něm z obou stran opečeme části kuřete, přendáme do pekáče, ve kterém budeme péct. Na zbylém tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli na měsíčky, po chvili přidáme napůlená cherri rajčátka, promícháme s cibulí a orestujeme, vše přendáme na dno pekáče a polijeme vysmahnutou šťávou. Maso posypeme provensálským kořením, přidáme česnek na plátky a na každou porci stříkneme sojovou omáčku, pekáč přikryjeme a dáme péct na 20 minut. Pak zalijeme vývarem(podle porcí), nakrájeného drůbežího salámu na proužky, posypeme petrželkou, zalijeme smetanou a dalších 20 minut dopečeme už odkryté, aby jsme měli kuřátko zlaté.
Poznámka k receptu na Prvomájové provensálské kuře: Má dnešní improvizace na zítřejší oběd-proto název prvomájové. Doporučuji vyzkoušet!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prvomájové provensálské kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 27.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Celé kuře na menší kusy(mám 4 stehna, každé na 2 části), 1 větší cibule, 2 sroužky česneku, 100 g drůbežího salámu se sýrem, celé balení(250 g)cherri rajčátek, 100 ml 30% smetany, kuřecí vývar, provensálské bylinky, sojová omáčka, pepř, petrželka, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prvomájové provensálské kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prvomájové provensálské kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prvomájové provensálské kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|