|
Recept na Provensálské dušené vepřové řízky
Recept na Provensálské dušené vepřové řízky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Provensálské dušené vepřové řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřové řízky(z pečeně), 2 červené cibule, 1 žlutá cibule, větší kus pórku, 1 větší mrkev, 1 tekutá šlehačka, provensálské koření, olej, hladká mouka, sůl, trochu čerstvě umletého pepře..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Provensálské dušené vepřové řízky
Recept na Provensálské dušené vepřové řízky: Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou. Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme všechny cibule nakrájené najemno, osmaženou dáme ke stranám kastrolu a doprostřed dáme připravené plátky řízků(dají se taky vyndat po orestování z obou stran a pak teprve osmažíme cibulku a řízky vrátíme zpět), dostatečně je osmažíme a přidáme vodu, aby byly řízky ponořené a dusíme. Pak tak v polovině dušení přidáme, ještě trochu provensálského koření, nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na měsíčky-dusíme dál až je maso měkké. Tak 2 lžíce hladké mouky rozmícháme ve smetaně a vlijeme k řízkům, ještě omáčku dosolíme(skoro jsem nedosolovala, protože jsem syrové řízky osolila dost), necháme chvilku vařit a je hotovo.
Poznámka k receptu na Provensálské dušené vepřové řízky: Opět jeden můj nápad a oba s manželem jsme prohlásili, kam se hrabe svíčková, ovšem to byl náš dojem, protože nám to vyjímečně chutnalo a s rýží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Provensálské dušené vepřové řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 12.02.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 vepřové řízky(z pečeně), 2 červené cibule, 1 žlutá cibule, větší kus pórku, 1 větší mrkev, 1 tekutá šlehačka, provensálské koření, olej, hladká mouka, sůl, trochu čerstvě umletého pepře.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na provensálské dušené vepřové řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Provensálské dušené vepřové řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Provensálské dušené vepřové řízky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|