Recept na Předkrm z pečené červené řepy
Recept na Předkrm z pečené červené řepy je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Předkrm z pečené červené řepy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 menší červené řepy 10 větviček tymiánu 8 větviček rozmarýnu 1/2 palice česneku 3 menší pomeranče 60g kozího sýra s ušlechtilou plísní (viz tipy a triky) 7 lžiček balzamico di modena 1 lžíce olivového oleje 2 hrsti mandlových lupínků + olivový olej na podávání + 4 hrsti rukoly na podávání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Předkrm z pečené červené řepy
Recept na Předkrm z pečené červené řepy: Rozehřejte troubu na 200°C. Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Připravte si velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou bylinek. Přidejte čtvrtinu oloupaných stroužků česneku, osolte a opepřete. Pořádně pokapejte lžící olivového oleje. Nakonec zakápněte 3 lžičkami balzamica a zabalte do velmi pevného balíčku. Vložte do vyhřáté trouby na 1 hodinu a 30 minut péct. Zatímco se vám řepa peče, nachystejte si pomeranče. Ostrým nožem okrájejte kůru i s bílou částí, až vám zůstane jen šťavnatá dužina. Takto oloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Stejně tak si nakrájejte i kozí sýr, tentokrát na půlkolečka. Na rozehřáté pánvi nasucho (tedy bez přidaného oleje) opražte plátky mandlí dozlatova. Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladnout a pomocí škrabky oloupejte slupku. Nakrájejte ji na tenká kolečka a můžete začít stavět věž tak, že na sebe navrstvíte vždy kolečko řepy a pomeranče střídavě s kozím sýrem. Na talíř rozložte pár lístků rukoly, na které přesuňte připravenou věž. Pokapejte ji jednou lžičkou balzamica i lžičkou olivového oleje. Posypte troškou mandlových lupínků a můžete podávat.
Poznámka k receptu na Předkrm z pečené červené řepy: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/predkrm-z-pecene-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Předkrm z pečené červené řepy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 28.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: 4 menší červené řepy 10 větviček tymiánu 8 větviček rozmarýnu 1/2 palice česneku 3 menší pomeranče 60g kozího sýra s ušlechtilou plísní (viz tipy a triky) 7 lžiček balzamico di modena 1 lžíce olivového oleje 2 hrsti mandlových lupínků + olivový olej na podávání + 4 hrsti rukoly na podávání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na předkrm z pečené červené řepy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Předkrm z pečené červené řepy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Předkrm z pečené červené řepy
|
|