|
Recept na Prdelačka
Recept na Prdelačka je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Prdelačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Jelita (nebo vážený jelitový prejt), 3-4 str. česneku, 1 cibule, majoránka, 1 Masox kostka, pepř, 1 stř. brambor, sádlo (rýže, kroupy).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prdelačka
Recept na Prdelačka: Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou Masoxu. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kusů. Přidáme horkou vodu a nastrouhaný brambor na hrubém struhadle a zbytek česneku. Dáme cca 2 špetky majoránky a vaříme, dokud není brambor změklý. Dochutíme pepřem a případně tekutým kořením (Vegeta). Vypneme a přidáme pro vůni zbytek majoránky.
Poznámka k receptu na Prdelačka: Polévku podáváme s rohlíkem. Zprvu jsme dávali do polévky krupky, nebo rýži, ale zdálo se nám to být zdlouhavé z důvodu jejich máčení a předvaření. Zahuštění nám udělá stejnou službu i syrový brambor, který má škrob a tak je polévka taková trošku krémovější. A hlavně nahrubo nastrouhaný brambor zkracuje vaření a není nutná předběžná příprava. Dobrý vážený jelitový prejt mají v Globusu. JDE POUZE O ZKRÁCENÍ VAŘENÍ.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prdelačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 08.08.2010
- Počet porcí: 2 - 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Jelita (nebo vážený jelitový prejt), 3-4 str. česneku, 1 cibule, majoránka, 1 Masox kostka, pepř, 1 stř. brambor, sádlo (rýže, kroupy)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prdelačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prdelačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prdelačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|