|
Recept na Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík
Recept na Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Guláš: 500 g hovězí kližky, sádlo, 2 lžičky mleté papriky /sladká, pálivá/, 3 cibule, 2 lžičky hl. mouky, 2 lžíce kečupu /protlaku/, sůl, česnek, gulášová šťáva l ks /kostka/. knedlíky:kolik ks syrových brambor, tolik ks den starých rohlíků, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík
Recept na Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík: Kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na tuku rychle opečeme, vyjmeme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na tuku zpěníme dorůžova. Sejmeme z ohně, přidáme mletou papriku, zalijeme teplou vodou nebo vývarem, vložíme maso, osolíme, trochu pepře a dusíme na mírném ohni dokud maso nezměkne. Poté zaprášíme moukou, zasmahneme , přilijeme horkou vodu a pokrájenou kostku gulášové šťávy, vše povaříme a přidáme prolisovaný česnek a kečup nebo protlak. Knedlíky: rohlíky nakrájíme na kostky, brambory nastrouháme na větších okách, osolíme a důkladně propracujeme, až se brambory a rohlíky spojí v těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu hrubé mouky, aby těsto bylo hustší. Necháme 3/4 hod. proležet a poté tvarujeme kulaté knedlíky velikosti tenisáku,které řádně stlačíme v dlaních a zavařujeme do osolené vroucí vody. Vaříme pozvolna 20 minut. Pak je nití rozkrojíme. Na talíř klademe řeznou stranou, přelijeme gulášem a zdobíme podle chuti.
Poznámka k receptu na Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík: Vyborný oběd,tyto knedliky jsou skvělé ,já dělám trošku podobné na 3 brambory davám 1 rohlík pridávám hrubou mouku a 1 vajíčko i malinko petrželky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evík (Eva Ptáková)
- Datum vložení: 15.01.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Guláš: 500 g hovězí kližky, sádlo, 2 lžičky mleté papriky /sladká, pálivá/, 3 cibule, 2 lžičky hl. mouky, 2 lžíce kečupu /protlaku/, sůl, česnek, gulášová šťáva l ks /kostka/. knedlíky:kolik ks syrových brambor, tolik ks den starých rohlíků, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prazdroj guláš a stlačovaný knedlík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prazdroj guláš a stlačovaný knedlík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|