|
Recept na Posvícenské koláčky
Recept na Posvícenské koláčky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Posvícenské koláčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g polohrubé mouky, špetka soli, 3 žloutky, 250g tuku, 1/4 l mléka, 25g droždí. Maková nádivka: 120g mletého máku, 3/8 l mléka, 40g cukru, 10g másla, 30g strouhaného perníku, skořice, trocha medu, 1 žloutek. Ořechová nádivka: 70g mletých ořechů, 35g cukru, troch u mléka, lžíce strouhanky, skořice, hřebíček. Tvarohová nádivka: 100g tvarohu, lžíce cukru, lžička vanilkového pudinku, 1 bílek, rozinky namočené v rumu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Posvícenské koláčky
Recept na Posvícenské koláčky: Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky zaděláme kvásek, který necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, nastrouhaný tuk, přidáme kvásek, žloutky, mléko a zpracujeme v těsto, které necháme zakryté na teplém místě vykynout. Potom uděláme z kousků těsta kuličky, urovnáme je na plech a lžičkou nebo opačným koncem silnější vařečky uděláme důlek, naplníme nádivkou, posypeme drobenkou a koláčky upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ještě teplé je pocukrujeme. Maková nádivka: Mák uvaříme v mléce s cukrem. Odstavíme z ohně, přidáme máslo, perník, skořici, med a žloutek. Ořechová nádivka: Cukr pokropíme vodou a svaříme do pěny, přidáme ořechy, mléko, strouhanku a koření. Tvarohová nádivka: Vše umixujeme do hladké hmoty a nakonec vařečkou lehce vmícháme rozinky.
Poznámka k receptu na Posvícenské koláčky: Pokud tuk v těstě nahradíte 2dl oleje, tak koláčky zůstanou déle vláčné - teda pokud zůstanou do druhého dne...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Posvícenské koláčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 17.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500g polohrubé mouky, špetka soli, 3 žloutky, 250g tuku, 1/4 l mléka, 25g droždí. Maková nádivka: 120g mletého máku, 3/8 l mléka, 40g cukru, 10g másla, 30g strouhaného perníku, skořice, trocha medu, 1 žloutek. Ořechová nádivka: 70g mletých ořechů, 35g cukru, troch u mléka, lžíce strouhanky, skořice, hřebíček. Tvarohová nádivka: 100g tvarohu, lžíce cukru, lžička vanilkového pudinku, 1 bílek, rozinky namočené v rumu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na posvícenské koláčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Posvícenské koláčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Posvícenské koláčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|