|
Recept na Pomalu pečená hovězí kližka
Recept na Pomalu pečená hovězí kližka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pomalu pečená hovězí kližka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
¾ kg hovězí kližky 2 velké cibule, 1 velká mrkev smetana na vaření svazek čerstvé petrželové natě (plocholisté) 3 snítky čerstvého oregana ((dobromysl) sůl, pepř, vývar, vepřové sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečená hovězí kližka
Recept na Pomalu pečená hovězí kližka: Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě posypeme najemno nasekanou petrželovou natí smíchanou s nasekaným oregánem. Naložené maso dáme do chladu nejlépe na 24 hodin. Do rozpáleného vepřového sádla vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit lehce do zlaté barvy. Maso v cibulovém základu opečeme a po jeho zatažení podlijeme vývarem a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Hrnec s poklicí vložíme do rozpálené trouby a pomalu táhneme a maso tak dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké. Při dušení hlídáme množství vzniklé šťávy a přidáváme pak již jen trošku vody, aby nedošlo k vyvření a připálení masa. Jakmile je maso měkké tak ho vyndáme a silný výpek rozmixujeme ponorným mixerem do hladké omáčky. Přidáme 1,5 dl smetany na vaření a ještě promixujeme společně. Pro lesk a jemnost vložíme do hotové omáčky oříšek másla. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Pomalu pečená hovězí kližka: Kližka je vynikající masínko a v tomto podání musí být luxusní
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečená hovězí kližka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 16.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: ¾ kg hovězí kližky 2 velké cibule, 1 velká mrkev smetana na vaření svazek čerstvé petrželové natě (plocholisté) 3 snítky čerstvého oregana ((dobromysl) sůl, pepř, vývar, vepřové sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečená hovězí kližka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečená hovězí kližka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečená hovězí kližka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|