|
Recept na Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky
Recept na Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší květák 4 brambory 1000 ml zeleninového vývaru 200 ml smetany na vaření 3 brambory muškátový květ,sůl,pepř toustový chléb/nebo jiné pečivo/ 150 g hlívy ústřičné/ nebo žampiony a jiné houby/ 3 PL másla 2 PL olivového oleje hladká mouka petželka, pažitka nebo kerblík na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky
Recept na Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky: Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě na cca 5-8 minut. Vodu poté slijeme a květák zalijeme vývarem.Přidáme oloupané brambory, na kostičky pokrájené, pokrájenou cibulku a vaříme. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, zahustíme smetanou/můžeme zakvrdlat do smetany i hladkou mouku/, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Chleba si pokrájíme na malé kostičky a opečeme je na másle hezky dozlatova. Cibulku a hlívu/žampiony/nakrájíme na malé kousky nebo plátečky a orestujeme je na olivovém oleji. Na talíři pak každou porci polévky doplníme restovanými houbami a chlebovými krutonky. Ozdobíme petrželkou nebo pažitkou/kerblíkem/
Poznámka k receptu na Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky: Můžeme přidat ke květáku i jinou zeleninku, např.mrkev apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 06.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 menší květák 4 brambory 1000 ml zeleninového vývaru 200 ml smetany na vaření 3 brambory muškátový květ,sůl,pepř toustový chléb/nebo jiné pečivo/ 150 g hlívy ústřičné/ nebo žampiony a jiné houby/ 3 PL másla 2 PL olivového oleje hladká mouka petželka, pažitka nebo kerblík na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|