|
Recept na Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami
Recept na Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-½ sklenky polenty (předvařená kukuřičná krupice) -1 a ½ sklenky zeleninového vývaru -8 sušených rajčat naložených v oleji -8 černých oliv -12 “růžiček” sýru Tête de Moine -sůl -pepř -olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami
Recept na Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami: V kastrolu smícháme polentu se zeleninovým vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu a pak snížíme teplotu. Mícháme ještě asi 2 minuty, dokud nám směs nezhoustne a snado se odlepuje od stěn kastrolu. Podle potřeby dochutíme solí. Polentu rozdělíme na čtyři stejné části. Na plech vyložený pečícím papírem položíme kulatou formu o průměru 8 cm, vymazanou zevnitř olejem. Dovnitř dáme jednu část polenty a za pomocí lžičky (kterou si namočíme do vody nebo oleje, aby se nám na ní polenta nelepila) urovnáme a přímáčkneme. Takto vytvoříme čtyři kolečka. Na každé kolečko dáme jednu růžičku sýra roztrhanou na kousky a dáme zapéct na 15 minut do předehřáté trouby na 180ºC. Sýr by se měl roztéct a mít lehce nazlátlou barvu. Po zapečení vyndáme z trouby posypeme nakrájenými sušenými rajčaty a olivami. Na každý koláček dáme dvě růžičky sýra posypeme pepřem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami: Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/... Sýr Tête de Moine: http://www.youtube.com/watch?v=qnXh_PN47c4
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 16.05.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: -½ sklenky polenty (předvařená kukuřičná krupice) -1 a ½ sklenky zeleninového vývaru -8 sušených rajčat naložených v oleji -8 černých oliv -12 “růžiček” sýru Tête de Moine -sůl -pepř -olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polentové koláčky se sýrem, sušenými rajčaty a olivami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|