RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Poldův řízný točený

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Poldův řízný točený, recepty Poldův řízný točený, Poldův, řízný, točený


Recept na Poldův řízný točený

Recept na Poldův řízný točený je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Poldův řízný točený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg točeného 2 papriky 2 cibule 2 jablka 15 dkg nivy 20 dkg slaniny 3 vejce natvrdo pepř mletý chilli estragon majoránka červená pálivá paprika nať celeru a petržele ostrý kečup lžička sádla Sos 1 díl ostrého kečupu 2 díly plnotučné hořčice kari pepř cayenský okurkový nálev.

Poldův řízný točený
Zvětšit obrázek

Recept na Poldův řízný točený

Recept na Poldův řízný točený:
Pekáč vymažeme sádlem. Točený naporcujeme na kousky asi 10 – 12 cm dlouhé. Oloupeme a nařízneme. V řezu ochutíme pepřem a chilli. Papriku a slaninu nakrájíme na proužky. Do řezu každého kousku točeného vložíme proužek papriky a slaniny. Porce naskládáme do pekáče. Mezi porce točeného vložíme zbylé proužky papriky a porce poklademe kousky slaniny. Na porce dáme cibuli nakrájenou na kolečka. Posypeme estragonem. Přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Ochutíme majoránkou. Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme a dáme na jablka. Poklademe zbylou slaninou a posypeme pálivou paprikou. Přidáme rozdrobenou nivu a nasekanou celerovou a petrželovou nať. Zalijeme ostrým kečupem a dáme asi na 45 minut péc do trouby. Sos 1 díl ostrého kečupu smícháme se 2 díly plnotučné hořčice, ochutíme kari a cayenským pepřem, naředíme nálevem z okurek. Hotový Poldův řízný točený ochutíme sosem a podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.

Poznámka k receptu na Poldův řízný točený:
Zdroj – knížka Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury, autorka Jaroslava Jiskrová. Autorka recept vypsala z knihy Josefa Kutíka - Loučení v klubu osamělých pánů. Románový kuchař Polda dělal tento recept ze surovin, které byly k mání v kantýně a zahradách okolo stavby. Místo natě z celeru a petržele dával kopřivy a pampelišky a místo nivy používal ementál. V létě jsme několikrát dělali Poldův točený v alobalu na grilu. Viz další fotky u receptu. Ementál se lepil k alobalu, tak jsme zkusili použít nivu a u nivy jsme již zůstali. Dávali jsme do alobalu dva asi 10 cm dlouhé kousky točeného a přiměřeně další suroviny. Doma si děláme i umírněnou neříznou verzi bez chilli s obyčejným kečupem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Poldův řízný točený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
  • Datum vložení: 19.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 1 kg točeného 2 papriky 2 cibule 2 jablka 15 dkg nivy 20 dkg slaniny 3 vejce natvrdo pepř mletý chilli estragon majoránka červená pálivá paprika nať celeru a petržele ostrý kečup lžička sádla Sos 1 díl ostrého kečupu 2 díly plnotučné hořčice kari pepř cayenský okurkový nálev
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na poldův řízný točený, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Poldův řízný točený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Poldův řízný točený

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist