|
Recept na Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
Recept na Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku (230 g), vejce 2 ks, podmáslí 1/2 hrnku, cukr krupice 2/3 hrnku (170 g), vanilkový cukr 1 ks, olej 1/4 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, citronová kůra 1 lžička, rum 2 cl, kakao 2 lžíce (nemusí být), jablko 1ks, banán menší 1ks, sůl špetka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
Recept na Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem: Jablko a banán si oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Formu na bábovku si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si zapneme na 175 - 180°C. Vejce a cukry si vyšleháme do pěny. Přidáme podmáslí, olej, citron. kůru a vsypeme nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme. Nakonec přidáme rum a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špekou soli. Těsto zlehka vyšleháme do hladka a vlijeme do připravené formy. Pakliže chceme mít bábovku dvoubarevnou, tak do třetiny těsta vmícháme kakao, lžíci podmáslí a vlijeme do formy na světlé těsto. Těsto lehce nahrneme ke krajům a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 - 55 min., dle velikosti formy a zkušenosti s vlastním spotřebičem. Jestli je bábovka pečená, můžeme zjistit vpichem suché špejle.
Poznámka k receptu na Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem: Recept na bábovku v klasickém provedení mám už dlouho, ale minule jsem místo mléka přidala podmáslí, vmíchala jsem jablko a banán a dobrota byla na světě. Pekla jsem jí dva dny po sobě a vždy hned "zmizela". Bábovka je díky ovoci krásně vláčná a není moc sladká. Někdy jí dělám tak, že část polohrubé mouky nahradím celozrnnou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 06.12.2010
- Počet porcí: 1 bábovka / 12 - 15 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: Polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku (230 g), vejce 2 ks, podmáslí 1/2 hrnku, cukr krupice 2/3 hrnku (170 g), vanilkový cukr 1 ks, olej 1/4 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, citronová kůra 1 lžička, rum 2 cl, kakao 2 lžíce (nemusí být), jablko 1ks, banán menší 1ks, sůl špetka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podzimní bábovka s podmáslím a ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|