|
Recept na Podkrkonošské peciválky
Recept na Podkrkonošské peciválky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Podkrkonošské peciválky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1 kg polohrubé mouky 150 g cukru 200 g másla 1 vanilkový cukr 50 g kvasnic asi 3 dl mléka sůl Na polití a na posyp: horké mléko (tolik, aby vsáklo) mletý mák nebo strouhaný perník máslo sirob (lze nahradit medem).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podkrkonošské peciválky
Recept na Podkrkonošské peciválky: Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, rozmícháme s trochou mléka a cukru a necháme vykynout kvásek. Přelijeme do mísy s moukou, cukrem, změklým máslem, dolijeme mléko podle potřeby a vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté znovu nakynout. Z těsta tvarujeme bochánky velikosti menších koblih, které upečeme na pomaštěném plechu. Upečené bochánky spaříme v míse horkým mlékem, bohatě sypeme mletým mákem nebo strouhaným perníkem a lijeme rozpuštěným máslem s několika lžícemi sirobu. Pokud nesníte peciválky všechny najednou, nechte je v teple (například v troubě na nejnižší teplotu) zaležet, pak jsou ještě lepší. Staročeský sirob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Z vývaru necháme na mírném ohni pozvolna odpařovat vodu až zbude černá hmota hustá jako med.
Poznámka k receptu na Podkrkonošské peciválky: Peciválky se dělávaly na Novobydžovsku a na Jičínsku a tradičně se jedly na Štedrý den. fotonávod Mirousky z BC http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&fi...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podkrkonošské peciválky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Klariska
- Datum vložení: 09.07.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Těsto: 1 kg polohrubé mouky 150 g cukru 200 g másla 1 vanilkový cukr 50 g kvasnic asi 3 dl mléka sůl Na polití a na posyp: horké mléko (tolik, aby vsáklo) mletý mák nebo strouhaný perník máslo sirob (lze nahradit medem)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podkrkonošské peciválky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podkrkonošské peciválky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podkrkonošské peciválky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|