|
Recept na Podkrkonošské kyselo
Recept na Podkrkonošské kyselo je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Podkrkonošské kyselo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
chlebový kvásek 5 vajec sušené houby - velká hrst velká cibule sádlo kmín sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podkrkonošské kyselo
Recept na Podkrkonošské kyselo: Chlebový kvásek namočíme přez noc do vlažné vody. Houby dáme vařit s trochou kmínu do vody.Cibuli nakrájíme,osmažíme na sádle do zlatova, přidáme rozkvedlaná vejce a usmažíme do tuha,až jsou z nich menší kousky. Když jsou hoby akorát, přilíváme pomalu za stálého máchání rozkvedlaný chlebový kvásek ve vodě ve které byl namočený,nejlépe přez sítko. Polévka začne pomalu houstnout.Měla by být jemně krémová. Chviličku provaříme.Do hotové polévky vsypeme usmažená vajíčka,dochutíme solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Podkrkonošské kyselo: Chlebový kvásek prodávají v některých pekárnách,(mazlavé tšstíčko).Množství kvásku vlitého do polévky je pokaždé jiné,podle toho jak nám vzejde.I kvásek který se tváří že nevzešel funguje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podkrkonošské kyselo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MartinaB (Martina)
- Datum vložení: 07.02.2010
- Počet porcí: 1 velký nebo 2 menší
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: chlebový kvásek 5 vajec sušené houby - velká hrst velká cibule sádlo kmín sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podkrkonošské kyselo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podkrkonošské kyselo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podkrkonošské kyselo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|