|
Recept na Plnený slaný koláč
Recept na Plnený slaný koláč je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Plnený slaný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na cesto : 500 g hladka muka 22 g cerstve drozdie 250 ml voda 6 PL dobry olej + 3 CL 1 CL cukor 1 CL sol 1 male vajicko na potretie Na napln : 3 jarne cibulky aj s vnatou 100 g oravska slanina 4 velke struciky cesnak 1/2 cervena cibula par nakladanych susenych paradajok tymianove vetvicky rozmarinove ihlicky par malickych ceresnovych paradajok.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plnený slaný koláč
Recept na Plnený slaný koláč: Ja som na vymiesenie cesta pouzila pekaren. Klasickym sposobom som na dno dala vodu a olej, nasypala muku a do rohu zazhrabala lyzicku soli. Po povrchu som rozdrobila cerstve drozdie a posypala cukrom. Zapneme program cesto . Po chvili skontrolujeme ci nie je potrebne doliat trosku vody, alebo naopak prisypat muku. Ja som nemusela z tohto urobit nic. Pokial budeme robit cesto rucne, tak najprv rozmiesame v troske teplej vody drozdie a nechame ho rozpustit, Zamiesame cukor a lyzicku muky. Nechame narast kvasok. Z kvasku, vody, muky a trosku soli vypracujeme makke nelepive cesto. Prikryjeme misu utierkou a nechame ho vykysnut. Po vykysnuti cesto rozdelime na 4 rovnako velke casti a tie rozvalkame do kruhu. Boli velke , povedzme ako plytky tanier. Kruhy ukladame na seba a zakazdym ich potrieme lyzickou oleja. Navrchnejsi kruh uz nepotierame. Cesto nechame takto odpocinut 15 minut a potom ho rozvalkame do obdlznika, tak aby bolo vysoke okolo centimetra, mozno trosku menej. Znovu nechame odpocivat a medzitym si nacistime cibulu na drobne kocky, jarnu cibulku s vnatou naplatkujeme a tiez naplatkujeme cesnak. Slanina a paradajky na male kusocky. Po ceste rozlozime napln, z tymianovych vetviciek obtrhame drobne listocky a ihlicky rozmarinu nasekame na drobno. Bylinkami posypeme napln. Napln si mozete pochopitelne urobit podla svojich chuti. Cesto zrolujeme a prelozime na plech vystlaty papierom na pecenie, tak, aby spoj bol na vrchu. Vezmeme si ostry , spicaty noz a urobime do rolady zarez tak, aby sme nedorezali uplne na spodok rolady a tiez nedorezeme az do krajov. Este kym sa rolada roztvori tak ju vytvarujeme do obrateneho pismena *S*. Male vajicko, alebo pol velkeho, rozslahame s trochou vody a potrieme nim chlieb. Nakoniec posypeme roladu este bylinkami, ak Vam nejake ostali a poukladame do zarezov malicke ceresnove paradajky. Dame piect do vyhriatej rury na 185 stupnov a moja elektricka rura, chlieb upiekla za pol hodinu. Nechame chlieb vychladnut, odstranim stonky z byliniek a ….nakrojime……
Poznámka k receptu na Plnený slaný koláč: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3386
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plnený slaný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 03.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na cesto : 500 g hladka muka 22 g cerstve drozdie 250 ml voda 6 PL dobry olej + 3 CL 1 CL cukor 1 CL sol 1 male vajicko na potretie Na napln : 3 jarne cibulky aj s vnatou 100 g oravska slanina 4 velke struciky cesnak 1/2 cervena cibula par nakladanych susenych paradajok tymianove vetvicky rozmarinove ihlicky par malickych ceresnovych paradajok
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plnený slaný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plnený slaný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plnený slaný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|