|
Recept na Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované
Recept na Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřové plíčky 1 kostka masoxu 1 mrkev 1 plátek celeru 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře na marinádu 80 ml bílého polosladkého vína 3 lžíce ústřicové omáčky chilli papričky se solí z mlýnku Kotányi dále budeme potřebovat 50 g špeku 1 lžičku oleje 5 lahůdkových cibulek 1 prolisovaný stroužek česneku oříšek másla sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované
Recept na Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované: Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v papiňáku 30minut). Měkké plíčky z vývaru vyndáme, odstraníme z nich dýchací trubice a průdušnice. Z plíček si vybereme celistvější část a z ní nakrájíme plátky o síle cca 1-1,5cm. Plátky okořeníme chilli papričkama se solí a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili prošleháním vína a ústřicové omáčky. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat marinovat přes noc. Cibulky nakrájíme na plátky, nakrájenou zelenou nať odložíme na později. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme do pánve společně s olejem orestovat do růžova. Přidáme bílou část cibulek a restujeme 3minuty, až cibulky zavadnou. Poté do pánve vložíme plátky masa a necháme po obou stranách prudce osmažit. Vše zalijeme marinádou, zasypeme zelenou cibulovou natí a silným varem zredukujeme tekutinu na hustější šťávu. Do šťávy pro zjemnění přidáme oříšek másla,česnek, podle potřeby sůl a necháme přejít varem. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované: Zbylou část plíček nakrájíme nadrobno. Z vývaru a smetany(mléka)připravíme omáčku, do ní dáme nakrájené plíčky, dochutíme a podáváme jako“Plíčky na smetaně“které naleznete zde na Topreceptech. http://www.toprecepty.cz/recept/4586-pajsl-plicky-... http://www.toprecepty.cz/recept/22869-veprove-plic... K mému dalšímu experimentu přidávám do podobných pár receptů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 11.04.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: vepřové plíčky 1 kostka masoxu 1 mrkev 1 plátek celeru 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře na marinádu 80 ml bílého polosladkého vína 3 lžíce ústřicové omáčky chilli papričky se solí z mlýnku Kotányi dále budeme potřebovat 50 g špeku 1 lžičku oleje 5 lahůdkových cibulek 1 prolisovaný stroužek česneku oříšek másla sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|