|
Recept na Pletená cukrářská vánočka a čertíci
Recept na Pletená cukrářská vánočka a čertíci je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Pletená cukrářská vánočka a čertíci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-1kg polohrubé mouky -250g cukru krystal -1 hera -4-5 žloutků -60g droždí -10g soli -1/2litru mléka(i méně) -citrónová kůra - rozinky,mandlové lupínky, anýz(rozdrcený v mixéru).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pletená cukrářská vánočka a čertíci
Recept na Pletená cukrářská vánočka a čertíci: Ve vlažném mléce s lžičkou cukru necháme vzejít kvásek,rozpustíme heru.V míse smícháme mouku,cukr,sůl,anýz,citrónovou kůru ,trochu mléka,žloutky a kvásek.Promícháme a přidáme vlažný tuk.Prohněteme a když je těsto moc husté přilejem mléko.Nesmí být řídké jen tak aby se dobře tvarovalo.Zaprášíme moukou a necháme kynout(kyne déle jak na housky-je těžší)Po vykynutí rozdělíme těsto na dvě poloviny(2 vánočky).Z každé poloviny ušuláme 12 pramenů.Spodní spleteme ze 4,položíme na vymazaný plech,podélně uděláme žlábek(pro další vrstvu)do kterého nasypem rozinky a mandlové lupínky(u všech vrstev).Upletem další ze tří pramenů.Další taky ze tří a poslední ze dvou.Snažíme se aby byly prameny stejné jinak se může vánočka vyvrátit.Shora napícháme špejle.Necháme ještě kynout když se začne vyklápět postrčíme špejle níž a porovnáme.Potřeme bílkem a strčíme do trouby 200°C,po chvilce ztlumíme 170-180°C.Dáme na nejnižší přihrádku,z pečícího papíru uděláme stříšku(vrch jinak brzo zhnědne).
Poznámka k receptu na Pletená cukrářská vánočka a čertíci: Rozinky mezi pramínky je lepší,když se vmíchají do těsta lezou ven a pálí se.Peču raději z 1 kila aby byly dvě.Aby zbylo i na mě.Dnes jsem udělal jednu a k tomu dva čertíky pro děti od přítelkyně.Beru to jako trénink na vánoce.Po roce člověk zapomene a je dobré si to osvěžit předem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pletená cukrářská vánočka a čertíci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jirihyvnar (Jiří Hývnar)
- Datum vložení: 02.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: -1kg polohrubé mouky -250g cukru krystal -1 hera -4-5 žloutků -60g droždí -10g soli -1/2litru mléka(i méně) -citrónová kůra - rozinky,mandlové lupínky, anýz(rozdrcený v mixéru)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pletená cukrářská vánočka a čertíci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pletená cukrářská vánočka a čertíci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pletená cukrářská vánočka a čertíci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|