|
Recept na Pizza z listového těsta I.
Recept na Pizza z listového těsta I. je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Pizza z listového těsta I. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 listové těsto 400 gr, šunka 50g + turistický salám 50g, sýry - po 1/2 balíčcích norm. a uzeného eidamu + 1 mozzarella, 10 ks cherry rajčat, 5 ks žampionů, 1 zelená paprika, 1/2 červené papriky, 1/4 pórku, 2 zelené cibulky, 1 vejce na potření. NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU: 2 cibule, 3 lžíce rajč. protlaku, 5 rajčat (nebo 1 plechovka loupaných,steril.) 3 stroužky česneku, 2 polév. lžíce oliv. oleje, 1 lžička cukru, 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky( nebo lžička sušené), sůl, ml. pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pizza z listového těsta I.
Recept na Pizza z listového těsta I.: 1. Nejdříve uvaříme omáčku - na oleji podusíme najemno krájenou cibuli, rajský protlak, jemně sekaná rajčata, bazalku, jemně kráj. česnek (prolisovaný), cukr, sůl, ml. pepř, až vznikne hustá omáčka. 2. Rozválíme obě těsta (po 200g) na velikost plechu. První plát položíme na plech s pečícím papírem - propícháme vidličkou aby se neudělaly vlny - pomažeme vychladlou omáčkou a poklademe salámem a zeleninou a nakonec posypeme směsí sýrů nakrájených na kostičky a promíchaných se lžící oliv. oleje a koření na pizzu (nebo provensálským). Poté nahoru položíme druhý plát (nařezávala jsem vroub.kolečkem), pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Po 10 min. ztlumíme na 180° a pečeme do zlatova.
Poznámka k receptu na Pizza z listového těsta I.: Dělala jsem na velký nízký plech k večeři pro nás tři a po skončení jídla jsem zjistila, že až na zbylé tři kousky jsme jí celou snědli. No k snídani holt bylo něco jiného ;-). Tato základní omáčka se hodí i na těstoviny - jak vařené, tak zapékané.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pizza z listového těsta I., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Velký plech
- Datum vložení: 16.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: 1 listové těsto 400 gr, šunka 50g + turistický salám 50g, sýry - po 1/2 balíčcích norm. a uzeného eidamu + 1 mozzarella, 10 ks cherry rajčat, 5 ks žampionů, 1 zelená paprika, 1/2 červené papriky, 1/4 pórku, 2 zelené cibulky, 1 vejce na potření. NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU: 2 cibule, 3 lžíce rajč. protlaku, 5 rajčat (nebo 1 plechovka loupaných,steril.) 3 stroužky česneku, 2 polév. lžíce oliv. oleje, 1 lžička cukru, 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky( nebo lžička sušené), sůl, ml. pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pizza z listového těsta i.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pizza z listového těsta I. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pizza z listového těsta I.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|