|
Recept na Pizza (celozrnná)
Recept na Pizza (celozrnná) je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Pizza (celozrnná) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 100g celozrnné pšeničné mouky 60-70ml vody 5g droždí 1 lžička panenského olivového oleje špetka soli Sugo di pomodoro: 1 konzerva loupaných rajčat (400g) 200g čerstvých rajčat ½ cibule 1 menší mrkev 1 řapík celeru 2 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje ½ svazku bazalky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pizza (celozrnná)
Recept na Pizza (celozrnná): Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud se necítíte, můžete si nechat zadělat těsto v domácí pekárně). Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Těsto přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychalo. Uložíme do lednice spinkat a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. Druhý den ho vyndáme a necháme 1hod odležet. Pomocí rukou a prstů vytvarujeme kulatou tenkou placku. Potřeme ji sugem a přidáme libovolné suroviny. Mezitím se nám již rozehřívá trouba (min. na 250°C) spolu s plechem. Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Jakmile je trouba nahřátá, rychle dáme pizzu na horký plech a pečeme přibližně 10-15min. Po upečení nejlépe ihned zdlábneme. Přprava suga: Čerstvá rajčata, celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme zeleninu i konzervovaná rajčata a za občasného míchání dusíme asi 1hod. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30min necháme vařit na mírném ohni.
Odstavíme, prolisujeme česnek . podle chuti přidáme cukr a sůl a vhodíme nasekanou bazalku. Suga si připravuji vždy více a zavařuji si ho. Na pizzu dávám přibližně 4-5 lžic. Naše oblíbené: 1) Margherita - sugo, rajčata, mozzarella, bazalka 2) Quatro formagi - sugo, 4 druhy sýra (mozzarella, gorgonzola, parmezán, místo fontiny dáváme hermelín) 3) al Prosciutto e Funghi - sugo, šunka, žampiony, mozzarella (někdy dáváme goudu) 4) Tonno - sugo, tuňák, olivy, šalotka
Poznámka k receptu na Pizza (celozrnná): http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872... …legenda mezi jídly v sítích rychlého občerstvení, obyčejného posezení ve všední den i součást noblesnějších pizzeria-ristorante. Chutí, kterých můžete svou kreativitou a citem při pečení pizzy docílit, jsou stovky, ne-li tisíce... znáte někoho, kdo by neměl svoji oblíbenou pizzu?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pizza (celozrnná), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 30.06.2014
- Počet porcí: 1ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Těsto: 100g celozrnné pšeničné mouky 60-70ml vody 5g droždí 1 lžička panenského olivového oleje špetka soli Sugo di pomodoro: 1 konzerva loupaných rajčat (400g) 200g čerstvých rajčat ½ cibule 1 menší mrkev 1 řapík celeru 2 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje ½ svazku bazalky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pizza (celozrnná),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pizza (celozrnná) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pizza (celozrnná)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|