|
Recept na Pivní štrůdl s pivní glazurou
Recept na Pivní štrůdl s pivní glazurou je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Pivní štrůdl s pivní glazurou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g hl. mouky 200g pohr. mouky 150g ztuženého tuku 1/4l tmavého piva náplň: rozpuštěný plátek másla na potření 6-8 jablek cukr moučka, vanilka, skořice, ořechy na másle osmažená strouhanka rozinky namočené v pivu(asi 1 dl) 1 vejce na potření glazura: pivo, které zbylo po namočení rozinek 1 lžička medu plátek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pivní štrůdl s pivní glazurou
Recept na Pivní štrůdl s pivní glazurou: Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem. Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku. Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy. Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut. Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne). Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.
Poznámka k receptu na Pivní štrůdl s pivní glazurou: Autorwww.gurmanka.cz.I když je tu spousta závinů s pivem, neodolala jsem a recept jsem přidala, protože díky té glazuře je jedinečný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pivní štrůdl s pivní glazurou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jajine
- Datum vložení: 02.01.2011
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 300g hl. mouky 200g pohr. mouky 150g ztuženého tuku 1/4l tmavého piva náplň: rozpuštěný plátek másla na potření 6-8 jablek cukr moučka, vanilka, skořice, ořechy na másle osmažená strouhanka rozinky namočené v pivu(asi 1 dl) 1 vejce na potření glazura: pivo, které zbylo po namočení rozinek 1 lžička medu plátek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pivní štrůdl s pivní glazurou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pivní štrůdl s pivní glazurou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pivní štrůdl s pivní glazurou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|