|
Recept na Pikantní srdce na smetaně
Recept na Pikantní srdce na smetaně je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Pikantní srdce na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g bravčových (vepřových) sŕdc (3-4 kusy), 4 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 4 pl oleja, 1 čl harisy alebo sambal oelek, 4 cibule, 1 čl zmesi 4 korení (muškátový oriešok, zázvor, kardamóm, koriander), 1 pl sladkej mletej papriky, lístočky zo 4 vetvičiek tymiánu, 50 ml bieleho rumu alebo vodky, 200 ml hustej smotany, 2 pl hladkej múky, soľ, 1-2 bobkové listy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní srdce na smetaně
Recept na Pikantní srdce na smetaně: Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené srdcia, zmes 4 korení a mletú sladkú papriku. Podlejeme vodou a prikryté dusíme 25-30 minút, kým mäso nezmäkne. Potom ochutíme harisou, pridáme ošúpané paradajky pokrájané na kocky a dusíme ďalších 10 minút. Podlejeme bielym rumom alebo vodkou, čo dodá mäsu jemnosť. Premiešame s prelisovaným cesnakom a zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou. Za stáleho miešania varíme, dokiaľ omáčka nezhustne, potom jedlo odstavíme z ohňa a vmiešame doň lístočky tymiánu. Podávame s ryžou alebo s parenou knedľou.
Poznámka k receptu na Pikantní srdce na smetaně: Srdíčka mám také ráda, nejraději krůtí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní srdce na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 08.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 800 g bravčových (vepřových) sŕdc (3-4 kusy), 4 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 4 pl oleja, 1 čl harisy alebo sambal oelek, 4 cibule, 1 čl zmesi 4 korení (muškátový oriešok, zázvor, kardamóm, koriander), 1 pl sladkej mletej papriky, lístočky zo 4 vetvičiek tymiánu, 50 ml bieleho rumu alebo vodky, 200 ml hustej smotany, 2 pl hladkej múky, soľ, 1-2 bobkové listy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní srdce na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní srdce na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní srdce na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|