|
Recept na Pikantní býčí žlázy na"divoko"
Recept na Pikantní býčí žlázy na"divoko" je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pikantní býčí žlázy na"divoko" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g býčích žláz(3ks) 8 menších hlaviček žampionů 1 pl čerstvých nasekaných bylinek(petrželka,celer) máslo na osmažení žampionů a na zjemnění hotového jídla na marinádu: šťáva a kůra z poloviny pomeranče 1 dl bílého vína 2 pl Chilli sladké omáčky 2 pl Soy Sauce Indonesia 1 kl sušeného tymiánu 8 nasekaných lístků čerstvé rozmarýnky 4 rozdrcené velké stroužky česneku 6 rozdrcených kuliček jalovce na špičku nože chilli,nebo pálivé papriky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní býčí žlázy na"divoko"
Recept na Pikantní býčí žlázy na"divoko": Z výše uvedených surovin si do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky nakrájené a dobře proláchnuté býčí žlázy(z jednoho kusu 3plátky) a dáme zavíčkované do lednice uležet. Žampiony nakrájíme na silné plátky(3 z jednoho kusu), dáme na rozehřáté máslo osmahnout a ve vlastní šťávě na 10minut pod pokličkou podusit. Žlázy z marinády vyndáme na papírovou, nebo látkovou utěrku a přebytečnou marinádu vysušíme. Necháme si rozehřát velkou pánev a na sucho po obou stranách žlázy prudce orestujeme. Šťávu, kterou pustí necháme na největším stupni ohně vyvařit, přidáme podušené žampiony,polovinu marinády a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10minut. Poté přilijeme zbytek marinády, nasekané bylinky a opět na největším plameni necháme probublávat do té doby, než se šťáva zredukuje(skoro vyvaří). Pak plamen ubereme, přidáme silnější plátek másla na zjemnění, stáhneme z ohně a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory, pokud nenecháme v závěru šťávu příliš odvařit, hodí se i rýže.
Poznámka k receptu na Pikantní býčí žlázy na"divoko": Honila nás mlsná, na mrazáku kuličky,v lednici poslední zbytečky žampionů(ještě mi vyšlo i na polévku)jeden pomeranč a další chutná improvizace byla v poledne na talíři. Původně jsem ještě chtěla přidat nějakou tu slaninku, ale nechtěla jsem jídlo překombinovat. Chilli sladká omáčka je z Kauflandu, ale mívají ji i v Intersparu a Sauce Indonesia je z Lidlu,ta bývá pouze když mají týden asijské kuchyně. Pro ty, kterým se už jen při přečtení názvu jídla ježí na těle vše, co se může postavit mohu říct,že chuťově jsou býčí žlázy různě upravené podobné telecímu masu. Těm, kteří problém nemají přeji dobrou chuť:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní býčí žlázy na"divoko", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 07.05.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 700 g býčích žláz(3ks) 8 menších hlaviček žampionů 1 pl čerstvých nasekaných bylinek(petrželka,celer) máslo na osmažení žampionů a na zjemnění hotového jídla na marinádu: šťáva a kůra z poloviny pomeranče 1 dl bílého vína 2 pl Chilli sladké omáčky 2 pl Soy Sauce Indonesia 1 kl sušeného tymiánu 8 nasekaných lístků čerstvé rozmarýnky 4 rozdrcené velké stroužky česneku 6 rozdrcených kuliček jalovce na špičku nože chilli,nebo pálivé papriky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní býčí žlázy na"divoko",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní býčí žlázy na"divoko" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní býčí žlázy na"divoko"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|