|
Recept na Pikantní brambory z jižních Čech
Recept na Pikantní brambory z jižních Čech je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Pikantní brambory z jižních Čech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor 1,5 dcl horkého mléka 50 g uzeného libového masa 5 stroužků česneku- i víc 1 cibule 2 vejce 2 lžíce strouhanky bazalka majoránka saturejka sůl trochu sádla čerstvé houby, nebo žampióny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní brambory z jižních Čech
Recept na Pikantní brambory z jižních Čech: Brambory si nastrouháme na jemném struhadle na větší cedník a vymačkáme je, dáme do mísy. Zalijeme je horkým mlékem, osolíme,přidáme koření, uzené maso nakrájené na kostičky a žampióny na plátky,strouhanky dáme tolik, aby těsto bylo o něco řidší, než na bramboráky. Rukama promícháme a dáme do pekáčku, který si vymastíme sádlem. Nakonec si v hrnečku rozšleháme vejce a zalijeme brambory. Navrch ještě trošku pomažeme sádlem a dáme zapéct do středně hněda na 150°C.
Poznámka k receptu na Pikantní brambory z jižních Čech: Měli jsme je k večeři a zjistila jsem, že tu takový recept není, proto jsem ho nafotila a podělila se s Vámi. Zdroj: Jihočeská kuchařka-dobroty z jižních Čech.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní brambory z jižních Čech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 30.03.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg brambor 1,5 dcl horkého mléka 50 g uzeného libového masa 5 stroužků česneku- i víc 1 cibule 2 vejce 2 lžíce strouhanky bazalka majoránka saturejka sůl trochu sádla čerstvé houby, nebo žampióny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní brambory z jižních Čech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní brambory z jižních Čech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní brambory z jižních Čech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|