|
Recept na Pie ala "Ham and Eggs"
Recept na Pie ala "Ham and Eggs" je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pie ala "Ham and Eggs" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 listové těsto 200g zakysané smetany 150g šunky, moravského masa či šunkového salámu... 2 jarní cibulky nebo mladý pórek 150g eidamu 6-7 vajíček bylinková sůl či sušené bylinky sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pie ala "Ham and Eggs"
Recept na Pie ala "Ham and Eggs": Těsto rozdělíme na 2 díly, jeden o trošičku větší. Z většího dílu vyválíme kruhový plát větší než je dortová forma (zde použit průměr 24cm), dno formy vyložíme pečicím papírem a vložíme plát listového těsta, okraje vytáhneme asi 5cm vysoko. Těsto propícháme vidličkou, poklademe šunkou a zalijeme směsí ze zakysané smetany, 1 vajíčka, nadrobno nakrájené 1 cibulky (nebo 1/2 pórku), bylinek (dala jsem špetku oregana, špetku tymiánu, špetku rozmarýnu) a soli. Na směs vyklepneme zbývající vajíčka, zasypeme nadrobno nakrájenou 2.cibulkou či zbytkem pórku, částí strouhaného sýra a poklademe opět šunkou. Druhou část těsta vyválíme do velikosti formy, propícháme vidličkou a přeneseme do formy. Okraje spojíme, potřeme vajíčkem a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C po dobu 30min. Po vyjmutí necháme částečně zchladnout, horké by se po uvolnění formy mohlo zbortit.
Poznámka k receptu na Pie ala "Ham and Eggs": Vajíčko by mělo být uvnitř "na hniličko", což mně se napoprvé nepovedlo, bála jsem se, aby nebylo úplně natvrdo a vyndala jsem moc brzo (už po 25min.). Zjistila jsem to samozřejmě až po rozkrojení a rodina odmítala na tu vonící baštu čekat, takže jsme měli vajíčko spíše naměkko, ale i tak jsme si moc pochutnali. Doporučuji si z vajíčka do smetanové směsi odebrat trošku stranou, ať nemusíme používat další vajíčko, které se nespotřebuje, je jen na potření "pokličky". Recept jsem dnes dostala emailem a neodolala jsem. Dobře jsem udělala, mami díky, posílej další :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pie ala "Ham and Eggs", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 17.11.2010
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 listové těsto 200g zakysané smetany 150g šunky, moravského masa či šunkového salámu... 2 jarní cibulky nebo mladý pórek 150g eidamu 6-7 vajíček bylinková sůl či sušené bylinky sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pie ala "ham and eggs",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pie ala "Ham and Eggs" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pie ala "Ham and Eggs"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|