|
Recept na Znojemská omáčka s vepřovým masem
Recept na Znojemská omáčka s vepřovým masem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Znojemská omáčka s vepřovým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší cibule 600 g vepřové kýty (nebo plecka) 20 dkg libové slaninky plnotučná hořčice 6 kyselých okurek 2 vejce olej sůl pepř Masox.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Znojemská omáčka s vepřovým masem
Recept na Znojemská omáčka s vepřovým masem: Cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky nakrájené maso (upředňostňuji menší kousky, které se dají sníst na jedno skousnutí bez toho, aniž by se museli krájet- pro strávníky je to příjemnější než to potom honit po talíři). Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme 2 litry vaříci vody a přihodíme kostku Masoxu. Necháme zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky na drobno nakrájené okurky. Necháme dusit, dokud není maso měkké (po přidání okurek mi to většinou vychází tak na 20-30 minut), přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájené 2 natvrdo uvařené vejce, zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak 10-15 minut probublat. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka k receptu na Znojemská omáčka s vepřovým masem: Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. už je zahuštěná a pouze probublává, přimáčknu trochu čerstvé š%távy z limetky, omáčku to příjemně zjemní :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Znojemská omáčka s vepřovým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
- Datum vložení: 12.05.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 1 větší cibule 600 g vepřové kýty (nebo plecka) 20 dkg libové slaninky plnotučná hořčice 6 kyselých okurek 2 vejce olej sůl pepř Masox
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na znojemská omáčka s vepřovým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Znojemská omáčka s vepřovým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Znojemská omáčka s vepřovým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|