|
Recept na Žitno-pšeničné špičky
Recept na Žitno-pšeničné špičky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Žitno-pšeničné špičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 100 g vlažné vody, lžička Sladěnky, 15 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 130 g vody, lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu (nemusí být), 250 g žitné chlebové mouky a na dosypání asi 20 g hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žitno-pšeničné špičky
Recept na Žitno-pšeničné špičky: V míse smícháme suroviny na omládek, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a robotem (nebo vařečkou) vymísíme tužší těsto - vařečkou to bude samozřejmě těžší Mísu opět zakryjeme, aby těsto neokoralo a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a všechny je necháme asi 10 minut odpočinout. Poté rozválíme na kraťounké minibagety, zašpičatíme jim konce, oválíme je v žitné mouce, několikrát nařízneme a necháme na plechu vykynout. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/asi 25-30 minut)
Poznámka k receptu na Žitno-pšeničné špičky: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žitno-pšeničné špičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 27.04.2012
- Počet porcí: 5 větších špiček asi po 120-130 g
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na omládek 100 g vlažné vody, lžička Sladěnky, 15 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 130 g vody, lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu (nemusí být), 250 g žitné chlebové mouky a na dosypání asi 20 g hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žitno-pšeničné špičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žitno-pšeničné špičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žitno-pšeničné špičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|