|
Recept na Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem
Recept na Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na hlavní těsto: 400 g staršího chleba 300 ml zeleninového bujónu z kostky 5 pl hladké mouky 4 prolisované stroužky česneku 3 pl nakrájené pažitky 1 kl soli 1 vejce na přídavek do těsta: 150 g gazdovské slaniny 1 pl oleje 1 větší cibule 7 menších hlaviček žampionů 4 řapíky celeru ½ masité červené papriky ½ masité žluté papriky špetka mletého pepře na křenový dip: 3 pl hořčičné omáčky s pepřem 2 pl tatarské omáčky 2 pl najemno nastouhaného křenu 5 pl sladké 12%smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem
Recept na Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem: Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujónem a necháme vsáknout. Mezitím si očistíme všechnu zeleninu. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemné půlkolečka a žampiony na menší plátky. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem na chvíli osmažit. Přidáme cibuli a cca 3minutky restujeme. Poté přidáme zbývající nakrájenou zeleninu, lehce opepříme, promícháme, pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10minut a necháme trochu schládnout. Do bujónem nasáklého chleba přidáme mouku, vejce, česnek, pažitku a sůl a pořádně promícháme. Dále přidáme mírně schládnutou podušenou směs, znova vše promícháme a lžící tvarujeme do rozehřátého oleje na pánvici menší placičky, které po obou stranách smažíme do zlatavé barvy. Podáváme se zeleninovou oblohou, nebo s křenovým dipem. Každou placičku můžeme dozdobit křenou čepičkou.
Poznámka k receptu na Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem: Receptů s chlebovými"bramboráčky"je tady hodně,já do sbírky přidávám další.Likvidovala jsem zásoby, chuťově bylo dobré, tak se s vámi podělím zase o něco trošku nevšedního.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.08.2012
- Počet porcí: 20 ks placiček
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: na hlavní těsto: 400 g staršího chleba 300 ml zeleninového bujónu z kostky 5 pl hladké mouky 4 prolisované stroužky česneku 3 pl nakrájené pažitky 1 kl soli 1 vejce na přídavek do těsta: 150 g gazdovské slaniny 1 pl oleje 1 větší cibule 7 menších hlaviček žampionů 4 řapíky celeru ½ masité červené papriky ½ masité žluté papriky špetka mletého pepře na křenový dip: 3 pl hořčičné omáčky s pepřem 2 pl tatarské omáčky 2 pl najemno nastouhaného křenu 5 pl sladké 12%smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|